"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 6 » Чернігівщина у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів
15:55
Чернігівщина у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України представило рейтингову оцінку соціально-економічного розвитку регіонів за січень-вересень 2015 року.
Фахівці проаналізували шість напрямів життєдіяльності суспільства.
Чернігівщина отримала 14-те місце у рейтингу фінансової самодостатності.
При оцінюванні враховувався темп зростання/зменшення податкового боргу підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства. А також рівень доходів до місцевих бюджетів.
Обласна скарбниця минулого року збагатилася на понад 42%. Середній показник по країні – майже 40%.
На щабель вище область знаходиться у рейтингу інвестиційного розвитку та зовнішньоекономічної співпраці.
Такий результат Чернігівщина отримала за підсумками зміни індексу капітальних інвестицій та сумою прямих іноземних вкладень. Останній показник у 2015-му знизився не лише в регіоні, а й у державі загалом. Пояснення цьому зрозуміле – антитерористична операція на сході країни не мотивує іноземних інвесторів.
18-ту позицію область посіла у рейтингу відновлювальної енергетики та енергоефективності. Сюди враховували показник оснащеності будинків побутовими приладами обліку теплової енергії, сумарну потужність котелень на альтернативних видах палива.
Оцінювали і частку домогосподарств та бюджетних установ, які уклали кредитні договори в рамках підтримки заходів з енергоефективності за рахунок державного бюджету (у тому числі співфінансування з місцевих бюджетів).
Економічна ефективність та ефективність ринку праці області отримали 19 позначку.
Звернули увагу і на обсяги будівельних робіт та індекс споживчих цін.
Щодо ринку праці: розглядали рівень безробіття та зайнятості населення, індекс реальної заробітної плати та суму її заборгованості. Зауважили і про темпи зменшення заборгованості населення за послуги ЖКГ. У порівнянні з 2014 роком сума боргу в області зменшилася на 20%.
За рівнем розвитку інфраструктури Чернігівщина отримала 20-те місце. Тут розглядали обсяг вантажообороту автомобільного та залізничного транспорту. Врахували і кількість прийнятого в експлуатацію житла. Останній показник в області зріс на понад 15%, порівняно з 2014 роком.
У 2015 в області здійснювалося чимало масштабних реконструкцій бюджетних установ та інших об’єктів. Роботи виконувалися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Переглядів: 471 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук