"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 19 » Частину зекономлених субсидій монетизують
13:58
Частину зекономлених субсидій монетизують
Щоб отримувачі субсидій економно споживали енергоресурси, Кабінет Міністрів України прийняв рішення провести цього року монетизацію частини зекономлених субсидій.
– Монетизація зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо вона використовується для опалення, або 100 кубів газу, – розповідає про нововведення начальник управління праці та соціального захисту населення Ічнянської РДА Анатолій Породько. – Для отримання коштів з 1 липня до 1 вересня треба подати заяву в управління соцзахисту на виплату грошової винагороди за енергоефективність. Також має бути відкритий рахунок у банку на який потім нарахують кошти.
Внесено й інші зміни у програму житлових субсидій. Зокрема, у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон. Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно буде лише тим, хто орендує житло, та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення. Однак потрібно пам’ятати, протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомити управління соцзахисту про наступні зміни: кількість зареєстрованих у житлі, соціальний статусу членів сім’ї якщо хтось звільнився або влаштувався на роботу чи став пенсіонером, про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тисяч гривень.
Крім того тепер змінено строки призначення субсидій. У 2017-2018 роках для користувачів централізованого опалення діяла прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про початок опалювального сезону залишається. А от для власників індивідуального опалення, субсидія на зимовий період нараховуватиметься з 15 жовтня до 15 квітня.
Ще одне нововведення стосується пенсіонерів, інвалідів, інших людей, які не працюють з об’єктивних причин. Для них збільшено соціальну норму, за якою надається житлова субсидія. Тепер соціальна норма житла, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 квадратних метрів до 75. Щоправда і до цього нововведення комісія з призначення субсидій з розумінням ставилася до подібних ситуацій, – зауважив Анатолій Породько.
Андрій Грудницький
Переглядів: 405 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук