"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Травень » 15 » Час отримувати житлові субсидії
13:28
Час отримувати житлові субсидії
З початком прийому заяв на оформлення субсидій в управлінні праці й соціального захисту населення РДА вишиковуються черги – люди намагаються якомога раніше подати документи для нарахування субсидії. Станом на 14 травня подано близько 600 заяв. Чи варто так поспішати, чи, можливо, почекати, доки ажіотаж спаде?
На найбільш типові запитання громадян щодо житлово-комунальних субсидій пропонуємо відповіді зі сторінки Мінсоцполітики у соцмережі Фейсбук.
Скільки часу відводиться чиновникам на розгляд питання – надавати чи ні конкретній людині субсидію? Час рахується з моменту відправки документів поштою, чи з дня отримання? Як я дізнаюся, чи надано мені субсидію?
Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви та отримання відомостей: від організацій-надавачів послуг – про забезпеченість комунальними послугами, їх вартість; від житлово-експлуатаційних організацій або інших органів, що визначені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а у сільській місцевості від сільських (селищних) рад – про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб; від ДФС, ПФУ – про доходи.
Після проведених розрахунків заявнику видається повідомлення про призначення житлової субсидії.
Чи можна оформляти субсидію на житлову площу, де людина не зареєстрована, а лише є її власником і проживає там?
Житлова субсидія призначається за місцем реєстрації.
Які дані в декларацію вносити фізичним особам-підприємцям?
Доходи осіб, які займаються підприємницькою діяльністю, визначаються на підставі даних державних податкових адміністрацій. За відсутності цих даних – на підставі Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності протягом календарного року.
У будинку зареєстровані чотири особи, але реально проживають лише дві. Чи потрібно із заявою та декларацією на отримання субсидії подавати документи, які підтверджують відсутність цих двох осіб? Хто має право і обов’язок видавати документи? Чи може селищна рада видати ці документи?
Субсидія розраховується, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги. У разі коли обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку, субсидія розраховується, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично в ньому проживають, на підставі рішень районних держадміністрацій та виконавчих органів міських рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї. Під час прийняття рішень у таких випадках враховується наявність документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, зокрема, довідок, що підтверджують місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання, довідок про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні (будинку).
Таким чином, у декларації має бути зазначено інформацію про всіх зареєстрованих осіб (у примітці можна зазначити, що конкретна особа не проживає), а у заяві відмітити необхідність розгляду питання комісією (за наявності засобів обліку послуг).
За відсутності засобів обліку комунальних послуг питання щодо нарахування плати на фактично проживаючих осіб необхідно вирішувати з організаціями, що надають споживачеві вказані послуги, шляхом зняття нарахувань з особи, яка відсутня тривалий час.
Тарас Бойко
Переглядів: 428 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук