"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Липень » 19 » Будьте здорові!
15:10
Будьте здорові!
Частіше мийте руки і вживайте вітаміни
Зараз літо, а кількість хворих на гостру респіраторну вірусну інфекцію у районі за останній місяць зросла. Це найпоширеніша інфекційна хвороба людства, яку можуть спричиняти більш, як дві сотні вірусів. Відомо, що до сьогодні ефективних ліків від ГРВІ не знайдено, а антибіотики не мають ніякого ефекту в боротьбі з вірусними інфекціями. Одними з головних методів попередження інфекції є миття рук і користування захисними масками.
За словами лікаря отоларинголога Ічнянської ЦРЛ Людмили Кубрак, вірус, який розмножується у слизовій оболонці верхніх дихальних шляхів, потрапляє у повітря разом з дрібними крапель¬ками слини та мокротиння, що виділяються під час розмови, чхання, кашлю. Тому хворі мають одягати захисну маску.
– За останній місяць дуже змінилася картина респіраторних захворювань. Щодня на прийом приходять до п’ятнадцяти хворих. У спеку люди, бажаючи освіжитися, беззастережно вживають холодні напої, морозиво, купаються у холодній воді, зокрема й діти. Звісно, це порушує терморегуляцію організму. Недуг протікає гостро, атипово, навіть з менінгіальним та кишковим синдромом, – говорить лікар. – У порівнянні з минулими роками такі випадки почастішали. У хворих виражена інтоксикація, пронос, блювота, біль у животі, головний біль та висока температура.
Людмила Кубрак рекомендує робити інгаляції з шавлії, евкаліпта, хлорофіліпта. А також 4-6 разів на добу пити відвари з нагідок, ромашки, шавлії та чаї з лимону, калини, малини, смородини: дорослим – по 0,5 склянки, дітям – ¼ склянки.
Та найголовніше – профілактика: повноцінно харчуйтеся, вживайте вітаміни у природному вигляді, привчіться дихати лише через ніс, не переохолоджуйтеся і не вживайте холодні напої.
Якщо доросла людина хворіє на ГРВІ в середньому двічі-тричі на рік, то діти – в середньому шість-дванадцять разів.
– На сьогодні дитяче відділення Ічнянської ЦРЛ повністю заповнене. Станом на 16 липня у відділенні лікуються 27 дітей, – повідомила районний педіатр Людмила Бобришева. – Минулого року за період з 1 до15 липня лікувалося 10 дітей. Діти поступають з тяжкими, обструктивними бронхітами та пневмонією. Зокрема, у трьох малят, які відвідують дитсадок №5, лікуємо запалення легенів. П’ятеро дітей поступили з гострими кишковими дисфункціями (пронос, блювота), – говорить педіатр.
Регулярне миття рук є найефективнішим способом попередження хвороби у дітей. Тож педіатр радить батькам звернути увагу на особисту гігієну дітей, а також миття фруктів і овочів. Щоб не дати хворобі «розгорітися», вже при перших її ознаках слід негайно звертатися за медичною допомогою.
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 475 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук