"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 10 » Будівництво водогону «вперлося» у залізницю
09:09
Будівництво водогону «вперлося» у залізницю
Цього року Гмирянська громада взялася протягнути з Ічні до села водогін. Приклад вирішили взяти з Дружби та Августівки, де втілено подібний задум. Уже й проект почали робити, однак все несподівано «вперлося» в «Укрзалізницю».
Як розповів Гмирянський сільський голова Володимир Сорокун, у залізничників не вдається взяти технічні умови на прокладання водогону під залізничною колією. Проблема в тому, що вони, як і сільська рада, державна структура. «Укрзалізниця» відмовляється надавати в борг технічні умови і просить відразу оплатити послугу. А сільська рада не може оплатити послугу, якої ще не отримала. Тож єдина надія на поступливість «Укрзалізниці» чи на спонсора, який би погодився перерахувати 12 тисяч гривень за виготовлення технічних умов.
Тим часом виконаніпідготовчі роботи: топографічну зйомку траси, містобудівні умови та обмеження, технічні умови в «Обленерго».
У 90-х роках у селі проклали водогін. Нині майже 150 споживачів отримують воду з місцевої свердловини, яка качає її з верхніх горизонтів. Тож якість води бажає бути кращою. А буріння глибшої свердловини, за словами сільського голови, обійдеться дорожче, ніж протягнути водопровід з Ічні.
Андрій Грудницький
Переглядів: 409 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук