"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 9 » Будівництво - це розвиток
10:10
Будівництво - це розвиток
Новобудова у центрі міста

У самому центрі міста, біля банку «Аваль», з’явився дерев’яний паркан, і зразу в допитливих ічнянців виникли запитання: «Що це буде? Хто й що будує на обгородженій ділянці? Як новобудова впишеться в архітектуру міста?» На ці та інші питання відповідає міський голова Григорій Герасименко, посилаючись на протоколи сесій міської ради:
– Ділянка кілька років належала до інвестиційно привабливих. Рішенням 5-ї сесії 5-го скликання Ічнянської міської ради від 26 жовтня 2006 р. до переліку інвестиційно привабливих ділянок несільськогосподарського призначення, що підлягають продажу на конкурсних засадах, виділено три земельні ділянки, одна з яких, розміром 626 кв. м, знаходиться на перехресті вулиць Леніна та Гоголя (біля банку «Аваль»).
Рішенням 10-ї сесії 5-го скликання від 27 травня 2007 р. було надано згоду на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки для продажу з аукціону права на оренду. Цього року виготовили проект землеустрою з усіма висновками: санстанції, відділу земельних ресурсів, відділу містобудування та ЖКГ Ічнянської РДА, Укртелекому, головного спеціаліста центрального відділу з екології, охоронної археологічної служби України. Рішенням 11-ї сесії 6-го скликання від 15 листопада 2011 року затверджено звіт про експертну оцінку земельної ділянки комерційного призначення, право оренди якої виставляється для продажу на аукціоні. Цією ж сесією затвердили стартову ціну продажу права на оренду земельної ділянки – 7200 грн. 18 листопада 2011 року між міською радою та приватним підприємством, яке має ліцензію Державного комітету України із земельних ресурсів на проведення земельних торгів, було укладено договір на виконання робіт з проведення торгів по продажу права оренди земельної ділянки площею 626 кв. м для комерційного використання. Взяти згадувану ділянку в оренду на 5 років виявили бажання два претенденти. За умовами договору за проведення аукціону платить його переможець. У даному випадку – це приватний підприємець, з яким і заключили договір на оренду земельної ділянки для спорудження будівлі комерційного призначення. Земельний аукціон відбувся 27 грудня 2011 року в приміщенні районної ради. Проведення цієї процедури забезпечило можливість будівництва, а відтак і використання земельної ділянки за призначенням.

Як сказав сам орендар, на розі вулиць Гоголя і Леніна планується будівництво взуттєвого магазину. Вже розпочато підготовчі роботи. Є певні проблеми, адже в минулому на цьому місці стояв купецький дім із підвалами, тож до початку будівництва необхідно землю. якою вони були засипані, та стару цеглу, вибрати до твердої основи і вивезти.
У цьому значну допомогу надає місцевий підприємець Станіслав Залізний, до речі, депутат міської ради. За його участі робиться висипка вулиць Піонерської, Озерце, Мартоса, Набережної, Горького.
Будівельні роботи виконуватиме організація «ПМК-85», отже, будуть створені додаткові робочі місця, – пояснив Григорій Васильович.
Декого цікавить питання, чи зараз є в Ічні інвестиційно привабливі ділянки. За словами міського голови, такою, що має попит, є ділянка, яка знаходиться біля пошти.
Наталія Черненко
Переглядів: 482 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук