"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Грудень » 4 » Будь-які труднощі – це лише робочі моменти
15:48
Будь-які труднощі – це лише робочі моменти

Вікторія Біляч – наймолодший у районі сільський голова, їй лише 29 років. Досвіду роботи у сільській раді не має, а тому й не шукає перешкод для досягнення поставлених цілей. Одна з них – зробити бюджет Більмачівської сільської ради самодостатнім.
– Маю дві вищі освіти, – говорить Вікторія Біляч. – Першу здобула в Національному авіаційному університеті за спеціальністю транспортні технології, другу закінчую здобувати в Ніжинському державному університеті за спеціальністю вчителя англійської мови. До обрання сільським головою працювала у школі, викладала англійську мову та була педагогом-організатором. Звичайно, в освіті простіше працювати, та й зарплата більша. Але якщо люди мене вибрали, то потрібно виправдати їхні надії.
Як з’ясувалося, проблем у селі дуже багато, і перші з них стали очевидними під час передачі основного майна від колишнього голови. Зокрема, на балансі сільради в основних засобах числиться екскаватор, але ні останнього, ні акту на його списання немає. В наявності є трактор Т-40, але з ним теж проблеми – не збігаються реєстраційні номери. Маю надію, що із цим вдасться розібратися, після чого здамо техніку в оренду для наповнення сільського бюджету.
Збираюся серйозно взятися за благоустрій села, – ділиться планами на майбутнє Вікторія Володимирівна. – Хочу запровадити конкурси на краще подвір’я. Займемося озелененням, необхідно також зробити невеличкий цивілізований ринок. Триматиму на контролі і соціальний захист громадян. Зокрема, в нас п’ять учасників АТО написали заяви на отримання у власність земельних ділянок, триває оформлення ділянок для соціальної сфери.
Та найпершим завданням для себе ставлю зробити так, щоб село не жило за рахунок субвенцій. Без інвестицій цього не добитися. Раніше у нас була непогана матеріальна база: зокрема, колгосп, ПМК. На сьогоднішній день все розгромлено, тому інвестора може зацікавити лише земля, яку збираюся зробити основним джерелом наповнення бюджету. Потенціал для цього є, адже у нас багато ділянок, які експлуатуються, але за користування ними ніхто не платить. Тому найближчим часом будуть готуватися судові позови про самозахват ріллі.
Є й інші проблеми, які потребують негайного вирішення. Зокрема, ремонт труби у школі. У нашому бюджеті коштів немає, тому писатимемо лист-клопотання до райдержадміністрації та відділу освіти. Труба прогоріла і може кожної миті впасти, є загроза життю людей. Лишаються проблеми із вуличним освітленням. До цих пір не виготовлена технічна документація, а часу залишилося до кінця грудня.
Та все це робочі моменти, – підсумувала пані Біляч. – Я певна, що спільно із громадою все вдасться вирішити. Для розвитку села можна залучити кошти Державного фонду регіонального розвитку. Сьогодні багато сіл Чернігівщини, зокрема у Бахмацькому, Носівському районах, подали до нього проекти і отримали кошти. А чим більмачівські люди гірші? Сидіти і чекати на місці вирішення проблем вже немає часу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 441 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук