"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 20 » Брат за брата
09:07
Брат за брата

Брати Сергій та Ігор Гуріни з Припутнів – добровольці, учасники російсько-української війни. У військкомат звернулися у квітні 2015 року. Третій брат, Олександр теж хотів іти з ними, але його залишили на господарстві.
Сергій навчався в Ічнянському аграрному професійному ліцеї, після строкової служби в армії (служив в Одесі, у танкових військах, сержант) – десять років жив і працював у Росії. У 2012-ому повернувся у Припутні та влаштувався єгерем в Івангородське лісництво.
Молодший брат Ігор після школи навчався на курсах водіїв. Потім проходив строкову службу в армії: підготовка у Полтаві, служба у Гостомелі зв’язківцем-секретником). Після демобілізації трудився мебельником. Під час мобілізації пішов добровольцем разом з братом захищати державу. За військовою посадою, як і брат, – стрілець. Воював до вересня 2016-го. Того дня, через годину як він виїхав, їхні позиції обстріляв ворог, загинуло троє побратимів. Ігор розповідає: «Проти нас воюють регулярні російські війська, це видно за шевронами, прапорами і підготовкою. А у нас, навіть гвинтівок не було, лише автомати, хоча числилися ми як снайпери».
Ігор та Сергій – на війні були пліч-о-пліч. Підготовку проходили у військовому навчальному центрі «Десна». У червні 2015-го року у складі 56-ї бригади 21-го батальйону «Сармат» (Херсонському) були відправлені у сектор «М». Поблизу Маріуполя брати виконували бойові задачі протягом півтора місяця. Далі їх вивели на бойове злагодження до Миколаєва (на полігон), а через місяць – знову в АТО, де були вже до самої демобілізації.
Брати Гуріни захищали Україну у районі населених пунктів: Павлопіль, Гнутове, Новоселівка, Чермалик. Тут постійно «гаряче», ворог весь час веде обстріли та диверсійну діяльність. Найзначніші сутички з терористичними проросійськими військами були поблизу с.Чермалика, де Сергій отримав поранення внаслідок мінометного обстрілу у вересні 2016-го року. Він виконував бойове завдання на блокпосту «Піщевик», що за Чермаликом. Тиждень Сергій лікувався у Дніпровському госпіталі, потім відправили доліковуватися додому, на Чернігівщину. 6 грудня 2016-го року, з нагоди 25-ї річниці Збройних сил України, Ічнянська благодійна організація «Тиловий фронт Ічнянщини» нагородила пораненого бійця Сергія Гуріна медаллю «25 років незалежності України».
Брати Гуріни не єдині у районі герої, які захищали нашу країну від загарбника. Ічнянська земля народила ще багато молодих козаків, які стають до бою брат за брата. Це Сергій та Ігор Гуріни з с.Припутнів, Сергій та Микола Виставні з с. Южного, Сергій та Олександр Петраускаси з Ічні, Євгеній та Ярослав Скрибченки з с.Городні, Руслан та Андрій Амінови з смт.Парафіївки, Роман та Олексій Букші з смт.Дружби, Юрій та Олександр Губарі з Ічні, Микола та Олександр Глухенькі з Петрушівки, Олександр та В’ячеслав Левченки з Іржавця, Cергій та Олександр Оніщенки з Андріївки, Олексій та Андрій Демченки з Ічні, Андрій та Владислав Хакимові з с.Южного.
Олеся Реута
(На фото зліва направо Ігор і Сергій Гуріни)
Переглядів: 478 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук