"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Боргів немає, а з газопостачанням проблеми
08:55
Боргів немає, а з газопостачанням проблеми
Школи – основний споживач газу в районі. За словами завідуючої відділу житлово-комунального господарства Катерини Волеватенко, заборгованості за підсумками минулорічного опалювального сезону, немає. Проте це не впливає на швидкий початок опалювального сезону.
Як сказала начальник відділу освіти Світлана Нагорна, підготовка котелень розпочалася ще у червні: перевірено газові аналізатори, підписано договори на газопостачання, проведено повірку лічильників. Однак встановити їх не можуть.
Незрозуміла ситуація виникла з навчанням відповідальних за газове господарство. Без відмітки про навчання газ до котелень не пускають. А воно заплановано аж на 24 жовтня?! Однак, як запевнив головний інженер Прилуцького відділення Ічнянської дільниці ПАТ «Чернігів Газ» Віктор Петренко, цю «нестиковку» буде вирішено.
Газовики вимагають також проходження курсів операторами котелень навчальних комбінатів. Раніше достатньо було інструктажу відповідального за газове господарство. Проте, на колегії з’ясувалося, що їхати на курси непотрібно. Так сказав Віктор Петренко. Чому тоді в газовому вимагають довідку про навчання, він не пояснив.
За ініціативою громадського активіста Ігоря Денисенка на колегії також порушили питання встановлення перемичок замість газових лічильників на час їх повірки. Згідно з вимогами законодавства, користувачам на цей час мали б встановлюватися прилади обліку з обмінного фонду компанії. Так, зокрема, роблять енергетики та водопостачальники. Завдяки наполегливості активістів в обмінному фонді газового господарства вже з’явилися чотири лічильники.
Крім того, на колегії оголосили і приємну новину для користувачів газу. Відтепер споживачам, які мають парапетні котли, за відсутності акта про перевірку димохідно-вентиляційних каналів, газопостачання припинятися не буде. Однак ця норма поширюється лише на фізичних осіб.
Андрій Грудницький
Переглядів: 428 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук