"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 12 » Ближче до Європи
14:50
Ближче до Європи

11 травня Рада міністрів Євросоюзу схвалила рішення щодо скасування візових вимог для громадян України. Цього дня по всій країні о 12-ій годині підняли прапори України та ЄС. Зокрема, й у нас.
На площі Т. Шевченка, в Ічні, відбулася урочиста церемонія. Право підняти Державний Прапор України надали учаснику АТО Олександру Роговому та волонтеру Тетяні Дорошенко. Прапор Євросоюзу підняли учень гімназії Артем Шкуліпа та вихованка спортивного клубу «Берег», срібна призерка Чемпіонату світу Катерина Рогова.
Вітаючи присутніх, голова РДА Олександр Бондар зазначив, що сьогодні відбулося символічне приєднання до міжнародної європейської спільноти. Це важливий крок у зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Вже скоро українці зможуть скористатися своїми перевагами та новими можливостями європейської інтеграції України, поглибленою співпрацею з європейським співтовариством. Водночас ми святкуємо і День Європи. Його відзначення в Україні вказує на те, що цей день поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.
– Ми багато знаємо про війну, тим більше, що наше покоління на собі випробувало цей тягар у 2014 році, – сказав учасник АТО Олександр Роговий. – За останні чотири роки історія нашого народу кардинально змінилася. Починаючи від революції гідності і Майдану, коли люди хотіли євроінтеграції. Але цей процес був не таким швидким. Та все ж перетворення в Україні тривають і маємо надію, що зараз, прийнявши таке рішення, Європарламент прискорить і настання миру на нашій землі, і наше культурне відродження, і рівень нашого життя.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 390 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук