"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 30 » Блискавка вщент знищила будинок
14:11
Блискавка вщент знищила будинок

26 червня у Монастирищі блискавка влучила у будинок родини Мусійченків. За якихось кілька хвилин до лиха господиня ще була у помешканні.
Марина Мусійченко років двадцять тому переїхала в село з Іржавця. Тут купила будинок. Працює завідувачем бібліотеки. Самотужки піднімає на ноги 19-річну дочку Маргариту, яка навчається у Ніжинському медичному коледжі, бо з чоловіком життя не склалося. Односельці відгукуються про неї лише добрими словами.
– Я саме закривала компоти з полуниць й черешні, – розповідає Марина Сергіївна. – Із хати несла миску з полуницями, а тут дощ почався. Забігла в літню кухню і причинила двері. Раптом гримнуло і щось тріснуло. Качки почали дуже кричати. Коли вийшла на подвір’я, побачила, що з коридору димить. І враз у мене на очах хата спалахнула наче факел, шифер і дерев’яні головешки почали розліталися в сусідні двори. На допомогу прибігли односельці. Сусіди Микола Рой, Іван Нечипоренко та Іван Гайман вибили вікна і почали витягати домашні речі. Чоловіки надихалися чаду, а Микола ще й ногу порізав – зашивали у райлікарні. Іван Гайман викликав ічнянських пожежників, але пройшло хвилин двадцять, а їх не було. Потім Володя Левадній подзвонив у Заудайку, там знаходиться пожежна команда СТОВ «Інтер». Першими приїхали газовики, потім заудайські пожежники, а хвилин за п’ятнадцять – ічнянські. Люди сварилися, що ічнянці довго їхали.
Пожежники півтори години боролися з вогнем. За словами провідного інспектора Ічнянського РВ УДСНС Богдана Кубая, їхній підрозділ прибув у Монастирище без затримки: о 17.34 до них надійшло повідомлення про пожежу, через п’ять хвилин вони виїхали. На місце трагедії прибули згідно з нормативним часом: о 17.55. Також пояснив, що пожежний автомобіль не може перевищувати швидкість 60 км на годину.
– Будинок Мусійченків ремонту не підлягає, – розповідає сільський голова Григорій Зубар. – Обов’язково кошти на допомогу для сім’ї зберемо. А житлового фонду у сільської ради немає. Є три будинки, які люди продають. Але бюджетних коштів на придбання житла для постраждалих не передбачено.
39-річна господарка у розпачі – від будинку залишилося згарище. Вогонь зруйнував оселю, знищив роками надбане майно: меблі, холодильник, одяг, домашні речі. Вдалося врятувати телевізор та дивом вціліли документи у сумці, яка уже плавилася.
Дізнавшись про лихо, дочка зі своїм хлопцем приїхали допомогти мамі. Зараз жінка живе у літній кухні. Каже, газ туди був підведений, газовики підключили плиту, але світла немає. Де житимете далі, не знає. Говорить, до осені житиме тут, бо тримає порося, качок, курей, а далі буде видно.
Господиня вдячна усім, хто допомагав гасити пожежу.
Редакція «Трудової слави» звертається до мешканців району з проханням допомогти родині Мусійченків коштами та необхідними речами. ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», номер карти – 5489 6810 1135 5670 на ім’я Мусійченко Марини Сергіївни. Телефон – 067- 436-98-39.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Богдана Кубая
Переглядів: 448 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук