"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 15 » БЛИСКАВКА ВДАРИЛА У КЛАДОВИЩЕ
14:25
БЛИСКАВКА ВДАРИЛА У КЛАДОВИЩЕ
Велика чорна хмара насунула на село Тишківку з боку Прилук. Збиралося на дощ.
Я стояв біля вікна і спостерігав за неадекватною поведінкою моїх собак, які раптом злякано почали ховатися під дровник, хоча поряд з ним стояла будка, де вони мешкали і зазвичай ночували. Хвилин за п’ять почалася сильна гроза. Блискавки «стріляли» у небі, а одна з них вдарила у кладовище, яке розташоване у центрі населеного пункту за сто метрів від моєї оселі.
Ця блискавка, яку я бачив на власні очі, була схожа на яскравий футбольний м’яч. Вона впала з неба, вдарилася об землю і підскочила. І коли вона підскочила, зразу ж загорілася одна з високих ялин, якими поросло все кладовище. Запалало дерево не так як горить звичайне вогнище, а все і разом – немов сірник. Загорілася і навколишня трава. Могла бути біда, бо схоже було, що починається звичайна лісова пожежа.
Але пожежі не сталося, бо пішов доволі рясний дощ. Характерно, що з неба падала вода, а те місце, куди вдарила блискавка яскраво горіло, наче там лежало розпечене залізо.
Вогонь вщух не зразу, а десь за годину. Над кладовищем ще довго стояв густий дим, а в повітрі добре відчувався специфічний запах озону.
Цікаво, що напередодні на тому самому місці, куди вдарила блискавка, якісь люди щось пиляли.
Леонід Самойленко
Переглядів: 419 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук