"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Вересень » 24 » Благоустрій
09:36
Благоустрій
У гарних господарів і квітка – господиня

Українці, де б вони не жили: на Україні, чи за її межами, – скрізь прикрашають свої обійстя. То чи не варто заохочувати таких людей, які, не дивлячись на вік, стан здоров’я, матеріальні статки, наводять лад і на своєму подвір’ї, і на вулиці? Адже є різниця між тим, хто вдома навів порядок і виніс сміття за ворота і тим, хто без нагадування прибирає вулицю, на якій живе.
В Іржавці, наприклад, перед урочистим введенням в дію артезіанської свердловини та вуличного водогону, провели місячник з благоустрою села. Любо проїхатись вулицями населеного пункту. Раз по раз «вибігають» на вигін розмальовані, як писанки, криниці. Одну із них, говорять жителі села, прикрашав Петро Місяйло, іншу – розцяцьковував Віктор Ковбаса. Якби постійно так турбувалися про чистоту навколо своїх садиб жителі нашого району, то й навколишній світ став би привабливішим і чистішим. Для цього не так багато й треба – бажання творити і трішечки зусиль.
Володимир Адамович, мешканець с. Іржавець, будівельник за професією. Він працював теслею в бригаді. Останнім часом, після інфаркту, не працює, але й не сидить без діла. За активну участь у проведенні місячника з благоустрою і підтримання санітарного стану в селі Володимир Семенович нагороджений спільною Грамотою районної держадміністрації та районної ради. Голова РДА Сергія Рубашки вручив її Володимиру Адамовичу на нараді, що передувала урочистостям у селі, в присутності численних гостей із територіальних громад району. І винуватцю приємно, і для голів сільських рад – повчально.
– Я не можу так, як буває де в кого, – говорить Володимир Адамович, – бур’янами позаростало, забори попадали. Хоч я й «на групі», косити під двором – нема проблем. Наступного року виповниться 60 – буду законним пенсіонером. Дружина Віра Миколаївна працювала обліковцем на фермі, два місяці як пішла на пенсію, нині насаджує квіти під новим забором.

В Іржавці таких жителів, як Володимир Адамович, не мало. Можливо, тому це село таке гарне і затишне, бо живуть у ньому люди, що дбають і про свої обійстя, і про вулиці, на яких живуть. А у гарних господарів і квітка – господиня.
Наталія Черненко
Фото автора
на фото: господар охайної садиби Володимир Адамович
Переглядів: 586 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук