"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Вересень » 12 » Благодійність
13:40
Благодійність
Крок у майбутнє
Депутат обласної ради Борис Щербина вже багато років поспіль підтримує дошкільні й загальноосвітні заклади району, опікуючись освітнім рівнем підростаючого покоління. За його фінансової підтримки 2009 року в Ічнянській гімназії ім. С. Васильченка відремонтовано класну кімнату, торік – актову залу. А цього року народний обранець подарував гімназії сучасний мультимедійний програмний комплекс «Діалог Nibelung»!
– Відомо давно: хто володіє інформацією, той володіє світом, –– наголошує Борис Щербина. –Комп’ютерна програма «Діалог Nibelung» спрямована на підвищення ефективності навчального процесу загалом, зокрема й з вивчення іноземних мов учнями та раціональнішого використання часу вчителями. Для гімназії така комп’ютерна програма – інновація, і важливо, щоб вона правильно працювала. Для цього в програму треба правильно закладати інформацію і творчо підходити до роботи.
– Ми пишаємося, що маємо такий новітній інтерактивний засіб для навчання, про який тільки мріють навіть у багатьох вищих навчальних закладах, не говорячи про звичайні школи, – говорить директор гімназії Микола Крамаренко. – Наші учні, до речі, перші в області, зможуть вивчати і використовувати комп’ютерну програму «Діалог Nibelung». Вона дає унікальні можливості з вивчення іноземних мов (кожен учень, не заважаючи іншим, може повторювати тексти, виконувати вправи, вести діалог з учителем) та загальноосвітніх предметів, розвитку мовлення, проведенню презентацій, використанню матеріалів з Інтернету для самостійної роботи, а також для роботи з офісними програмами. Комплекс забезпечений локальною мережею для зв’язку між комп’ютерами класу, що дозволяє передавати аудіо- та відеоматеріали, різні текстові документи, інші файли та забезпечувати повне управління персональними комп’ютерами учнів з робочого місця викладача.
Ідея придбати комп’ютерну програму «Діалог Nibelung» належить депутату обласної ради Борису Щербині. За власні кошти він придбав програмний комплекс, меблі, обладнання, 15 комп’ютерів, світильники та жалюзі – на загальну суму близько 100 тисяч гривень.
На ремонт приміщення кошти виділив виконавчий директор СТОВ «Інтер» Сергій Шептун. Приватний підприємець Сергій Лисенко виготовив комп’ютерні столи на індивідуальне замовлення. Налаштував і підготував до роботи «Діалог Nibelung» технічний спеціаліст Валерій Желєзний, який і надалі обслуговуватиме й удосколюватиме цю програму.
Нашим гімназистам поталанило зробити крок до надсучасних комп’ютерних технологій і в своє успішне майбутнє завдяки старанням цих небайдужих людей, – з вдячністю зазначив директор гімназії.
Наталія Єпіфанович
Переглядів: 501 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук