"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 15 » Бюджет Парафіївської громади склав понад 20 мільйонів
13:35
Бюджет Парафіївської громади склав понад 20 мільйонів
Напередодні нового року депутати парафіївської селищної ради об’єднаної територіальної громади прийняли бюджет на 2016 рік, який становить 20 млн. 850 тис. 800 грн.
Власних доходів, повідомила селищний голова Валентина Карпенко, планують отримати 10 млн. 762 тис. 400 грн. Окрім того, від держави надійдуть: базові дотації – 429 тис. 300 грн., освітня субвенція – 5 млн. 982 тис. 100 грн.; субвенція на утримання медичної галузі (первинної та вторинної медико-санітарної допомоги) – 3 млн. 676 тис. грн.
Видатків прогнозується стільки ж, скільки й доходів.
Селищна рада прийняла рішення про прийняття на свій баланс майна загальноосвітніх шкіл, амбулаторій, ФАПів і лікарень, що знаходяться на території громади.
Усього з бюджету фінансуватимуться п’ять дошкільних закладів (два – у Парафіївці, по одному – у Петрушівці, Іваниці та Южному), п’ять будинків культури (у Парафіївці, Іваниці, Петрушівці, Южному та Мартинівці), три загальноосвітні школи І-ІІІ ст.( у Парафіївці, Іваниці та Мартинівці), три лікарські амбулаторії (У Парафіївці, Іваниці та Мартинівці), чотири ФАПи (у Петрушівці, Загоні, Купині та Южному) а також два хоспісні (у Парафіївці та Іваниці) і два (у Іваниці та Парафіївці) терапевтичні відділення.
Селищний голова Валентина Карпенко зазначила, що в об’єднаній громаді бюджет розвитку невеликий. Зокрема, 1 млн. грн. передбачено на ремонт приміщення, в якому розміщена Парафіївська селищна рада і 600 тис. грн. на придбання шкільного автобуса та підвезення учнів до Парафіївської школи.
Об’єднана громада сподівається на поміч від держави. Зокрема, необхідне додаткове фінансування для придбання транспорту, якого поки що немає у селищній раді та на ремонт дороги у напрямку Іваниці й Мартинівки. А ще очікує й методичну допомогу, бо багато чого у законодавстві залишається неврегульованим.

Записала Світлана Цюпка
Переглядів: 495 | Додав: lora | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук