"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 18 » Біометричні паспорти тепер видають і в Ічні
09:41
Біометричні паспорти тепер видають і в Ічні
З 11 квітня жителі Ічні і прилеглих районів можуть оформити біометричні паспорти для виїзду за кордон у районному секторі управління Державної міграційної служби в Чернігівській області.
Із початку 2015 року біометричні паспорти з умонтованим в обкладинку чіпом, де містяться особисті дані, підпис і відбитки пальців, поступово починають видавати у різних куточках України.
Коштує біометричний паспорт 557 гривень. Термін придатності документа для дорослих – 10 років, для дітей – 4 роки.
За словами головного спеціаліста районного сектору Світлани Бульби, процес оформлення біометричного паспорта займає не більше 20 хвилин. За цей час до системи заносяться особисті дані паспорта громадянина України та його ідентифікаційний код. Правильність введення відомостей можна контролювати, оскільки всі операції, які здійснює працівник міграційної служби, дублюються на моніторі, повернутому до клієнта. Затим людину фотографують, беруть електронний зразок її підпису і відбитки вказівних пальців обох рук.
Уся процедура одержання біометричного паспорта займає 20 робочих днів. Якщо паспорт потрібен терміново, його можна отримати протягом 10 днів, але вже за 810 гривень.
Також можна отримати біометричний паспорт громадянина України, він – безкоштовний. Але якщо паспорт було втрачено, то отримати новий можна протягом місяця за 279 гривень, а терміновий – протягом 10 робочих днів за 366 гривень.

Маргарита ЗОЦЬ
Переглядів: 438 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук