"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 24 » Більшість звернень стосується досудового розслідування та використання земель
14:48
Більшість звернень стосується досудового розслідування та використання земель
Протягом 2014 року до прокуратури району надійшло 149 звернень громадян, з яких 78 вирішено та надано роз’яснення заявникам, 59 – направлені для вирішення до інших відомств. Три звернення задоволено, зокрема за викладеними доводами мешканки Ічні щодо одного з підприємців прокуратурою району проведено перевірку та порушено адміністративне провадження за ст. 42 КУпАП.
Значна частина звернень стосується питань досудового розслідування та охорони й використання земель, що свідчить про необхідність покращення роботи правоохоронних та контролюючих органів у цих сферах.
Торік надійшли й три запити на інформацію щодо організаційно-розпорядчої діяльності органів прокуратури, представницької діяльності, підтримання державного обвинувачення в судах, на які було надано відповідну інформацію у встановлений законодавством термін.
Протягом року з питаннями щодо порушення конституційних прав на прийомі в прокуратурі побували 87 громадян, з яких 33 прийняв прокурор Ічнянського району. У практиці роботи зі зверненнями стали традиційними виїзні особисті прийоми прокурором району за місцем проживання громадян, дотримання графіків прийому, оперативне інформування про час прийомів у Генеральній прокуратурі України та прокуратурі області.
З прийняттям нового Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 року органи прокуратури віднині позбавлені права проводити перевірки. Пунктом першим його перехідних положень визначено, що вони виконують функцію нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, законів із цих питань органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді.
Катерина ОКОСТЕНЬ, прокурор прокуратури Ічнянського району
Переглядів: 389 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук