"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Більшість переймається ремонтом осель, а не своїм психологічним станом
12:19
Більшість переймається ремонтом осель, а не своїм психологічним станом

2560 жителів населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації отримали психологічну допомогу з 6-ї ранку 9 жовтня до 15 жовтня.
Зокрема, станом на 7-у год. 30 хв. 16 жовтня надали допомогу 320 особам, зазначено на офіційному сайті Ічнянської міської ради.
Психологи ДСНС проводять роботу з людьми, які перебували у пунктах евакуації, які не виїжджали або самостійно поверталися до своїх домівок.
Також проводять роз'яснювальну роботу щодо першочергових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.
Мешканці заспокоюються, коли отримують інформацію про те, які сили та засоби задіяні, які проводяться аварійно-рятувальні роботи та роботи з розмінування території.
– Ми надаємо допомогу людям, які перебувають у кризових ситуаціях: підтримуємо, виводимо із шокового стану, – розповідає начальник відділу психологічного забезпечення управління ДСНС в Чернігівській області Олександр Панченко. – Їздимо по населених пунктах, працювали і в Дружбі, Августівці, Жадьківці, Дзюбівці. Бачимо, що жителі потроху почали відходити від шокового стану, тож психологічна допомога потрібна лише деяким. Більшість цікавить те, як відремонтувати оселю, де взяти гроші на будівельні матеріали тощо. Тобто переймаються не своїм станом, а відновленням пошкоджених осель.
Олександр Панченко радить читати дітям казки, розмовляти з ними про почуття, допомагати навчитися долати неприємні емоції, переключатися на щось інше: враження, справи, події. Дорослим – пити чай із мелісою, відволікатися фізичними заняттями. І головне: у родині потерпілих чи тих, хто був в евакуації, мають бути спокійна обстановка та розмови тільки про позитивне.
З учнями, щойно відновиться навчальний процес, працюватимуть шкільні психологи, повідомляє начальник відділу освіти Ічнянської ОТГ Володимир Івченко.
За психологічною допомогою також можна звертатися у центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Ічня, вул. Богдана Хмельницького, 1, тел. 2-16-40.

Психологи працюють у Дружбі

Фото з сайту Управління ДСНСУ у Чернігівській області

Світлана Цюпка
Переглядів: 564 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук