"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Січень » 26 » Більмачівка без вуличного освітлення. Зате з «Правдою» і трактором?
08:51
Більмачівка без вуличного освітлення. Зате з «Правдою» і трактором?
28 грудня у Більмачівці ПП «Альянс 2000» повністю демонтувало 1600 метрів вуличного освітлення, яке саме ж і встановило більше року тому. Позбавлені сподівань на освітлення вечірніх вулиць, жителі на заклик односельця та учасника АТО Сергія Петраускаса наступного дня зібралися під сільською радою. Претензій до підрядника вони не мали, а з сільським головою поговорити хотіли.
– Вуличне освітлення у нас зроблено більше року тому, – розповів Сергій Петраускас. Перед фірмою є борг за монтажні роботи понад 100 тисяч, але, якби заплатили 5400 грн. за під’єднання до мережі, у нас весь цей час могли б освітлюватись вулиці. Саме через неоплату за підключення підрядник і зняв своє обладнання. Сільському голові можна ж було зібрати громаду, пояснити ситуацію, ми б скинулись. Хай тепер голова дасть відповідь, куди ділося вуличне освітлення і чому за півтора року вуличні ліхтарі так і не засвітилися.
– Ви знаєте, який борг району за монтаж вуличного освітлення? – пояснював мені ситуацію більмачівський сільський голова з багаторічним стажем Сергій Міщенко.Півтора мільйони. З них 104 тисячі винна наша сільська рада, не рахуючи 5400 за підключення. Я умовляв не знімати освітлення. Все, що залежало від мене документально, я зробив. Так, треба було оплатити 5400 грн. за підключення. Але ж готівкою, а я так платити не буду, це – корупція. І де мені цю суму взяти? Це по 152 гривні з кожного двору треба здати. Хто дасть? І чим би я за освітлення платив? Але вуличне освітлення зробимо, до 20 січня воно вже працюватиме. І зробимо його дешевше, не за 100 тисяч.
За що Більмачівка потрапила в таку немилість за якихось 5400 гривень, якщо загальний борг району за змонтовані мережі освітлення понад мільйон, я запитав у представника підрядника.
– Не в наших інтересах псувати ділові стосунки з Обленерго, – говорить головний інженер ПП «Альянс 2000» Андрій Скрипник.Саме йому сільська рада мала сплатити згідно з рахунком 5400 грн. за підключення – і ми б не демонтували обладнання. Якби сільський голова сказав, що коштів немає, ми б їх і самі заплатили. Але навіщо нас водити за носа? Цілий рік ми чекали цієї оплати, яку лише обіцяли. А потім голова відверто сказав, щоб приїздили і відрізали. В інших районах укладалися тристоронні договори і за підключення платили партії, сільгосппідприємства, люди самі збирали готівку, і корупції тут ніякої немає. Ми робили освітлення в Ічні, Гужівці, Іржавці, Мартинівці, Максимівці, Рожнівці, Тростянці, Верескунах, Іваниці, Петрушівці, Дорогинці. Всюди вуличне освітлення введене в експлуатацію і люди ним користуються, хоча борг за виконані роботи не погашений. Ідучи назустріч, ми всі договори переробили для оплати в 2015 році.
Мітингували більмачівці з одинадцятої і майже до другої години, поки не дочекалися голів райдержадміністрації та районної ради. Сільський голова тим часом пішов кудись у справах. Голова РДА Григорій Герасименко вислухав громаду та запевнив, що для відновлення освітлення буде докладено всіх зусиль.
Вуличне освітлення – не єдина проблема, порушена громадою Більмачівки. Зокрема, людей цікавив санітарний та протипожежний стан у селі, доля трактора, який нібито числиться в місцевому комунальному підприємстві, використанням земель сільгосппризначення, мисливських та лісових угідь.
До речі, дехто із більмачівців уперше почув про наявність у їхньому селі комунального підприємства «Правда», основним видом діяльності якого є оренда автомобілів. Інформація про робочий трактор у власності громади багатьох взагалі здивувала. Щоправда, його в селі немає. За словами Сергія Міщенка, він знаходиться в Ічні на зберіганні.
Чому трактор не в селі і не заробляє гроші на те саме вуличне освітлення, люди не розуміють і вимагають у тридцятиденний термін не тільки відновити вуличне освітлення, а й повернути трактор. В іншому випадку вимагають, щоб сільський голова залишив посаду за власним бажанням.
Андрій Грудницький
Переглядів: 531 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук