"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Червень » 10 » Безпечно чи небезпечно жити біля «Агробуду»?
13:44
Безпечно чи небезпечно жити біля «Агробуду»?
Відповідь на це питання шукали 7 червня у залі засідань райдержадміністрації, де за «круглим столом» зустрілись представники громадськості, підприємств«Агробуд» та «Голдпак», керівники держустанов, депутати обласної ради та активісти. Щоб визначити рівень забруднення повітря, 1 червня приїздила лабораторія обласної санепідемстанції і зробила заміри повітря.
Світлана Куник, представник від мешканців прилеглих вулиць:
– Через діяльність підприємств «Агробуд» та «Голдпак», що займаються виготовленням поліпропіленової нитки й тари, жителі прилеглих вулиць постійно відчувають неприємний запах, від якого дере у горлі, нудить, болить голова, сльозяться очі, у багатьох є ознаки алергії. Тому люди проти такого сусідства, адже вважають його небезпечним для свого здоров’я. Під відповідною заявою підписалися більше двохсот ічнянців.
Віталій Христюк, керівник районної санепідемстанції:
– Фахівці провели замір складу повітря не тільки на прилеглій до підприємства території, а й безпосередньо в робочій зоні, біля екструдера, де плавиться гранула. Згідно з протоколами досліджень, проведених обласною лабораторією санепідемстанції, рівень викидів на підприємстві у десять разів нижчий за гранично допустимі концентрації. Ніяких сторонніх запахів також не виявлено.
Дмитро Івасюк, головний лікар ЦРЛ:
–При ЦРЛ є інформаційно-аналітичний відділ, який щоквартально проводить аналіз захворюваності. За півріччя на даній дільниці підвищення рівня захворюваності не зафіксовано. Більшість звернень носять сезонний характер, і пов’язувати їх із діяльністю підприємства не можна.
Ігор Денисенко, керівник громадської організації «Активіст Ічнянщини»:
– Був на цьому підприємстві, бачив виробництво – у той день я не чув ніяких їдких запахів. Без жодних перешкод пройшов від місця плавлення гранул до цеху з пошиття мішків.
Володимир Ковальчук, співзасновник ТОВ «Голдпак»:
– Мушу лише подякувати громаді за активність та перевірку нашого підприємства. Незалежне дослідження підтвердило, що виробництво безпечне. . Тому дбаємо про якість продукції і про персонал. Приховувати нам нічого, ми відкриті для людей.
Валерій Панахно, заступник директора ТОВ «Агробуд»:
– 2009 року на підприємстві ввели в експлуатацію ще? два цехи. Створили сорок нових робочих місць. Щоб це зробити, необхідно було отримати низку дозвільних документів і висновків, тож уся документація є, і з нею можна ознайомитися. У нас не було тільки дозволу на викиди., адже при проектуванні, поданні декларацій на початок і завершення реконструкції та введення в експлуатацію ми не отримали додаткових вимог щодо необхідності отримання певного виду дозвільних документів. Нас за це притягнуто до адміністративної відповідальності, хоча ми і сплачували екологічні податки та збори.
Віктор Кияновський, депутат обласної ради:
– Якщо раптом будуть якісь викиди– телефонуйте мені в будь-який час. Запросимо в Ічню бригаду лікарів обласної лікарні і організуємо безкоштовне обстеження жителів мікрорайону. І повторюватимемо його щороку. І, не дай Бог, у людей зафіксують погіршення здоров’я, яке можна пов’язати із діяльністю підприємства.. Підприємству слід провести медичне страхування працівників, а також укласти соціальну угоду з громадою міста і брати участь у суспільних проектах.
Олександр Бондар, голова райдержадміністрації:
– Найкраще ось так разом зібратися і спільно обговорити та вирішити спірні питання. Ніхто нам у цьому не допоможе, ні Київ, ні телебачення. Шановні власники підприємства, ви повинні бути із своїми сусідами у дружніх стосунках. Спілкуйтеся з людьми. Так само і жителям прилеглих вулиць слід шукати компроміси. Ситуацію ми триматимемо на контролі, я обіцяю. Тож якщо дійсно будуть незрозумілі запахи – телефонуйте, будемо вживати необхідних заходів.

Андрій Грудницький
Переглядів: 482 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук