"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 9 » Бережівські погорільці оселилися у Гмирянці
10:35
Бережівські погорільці оселилися у Гмирянці

Наприкінці листопада у родині Віри Литвиненко з Бережівки сталося непоправне горе: під час пожежі загинули 6-річний син та 8-річна донька. Родина залишилася без даху над головою та засобів існування. Дякуючи добрим людям, вони нещодавно перебралися у Гмирянку, де купили нове житло.
Після пожежі Віру з чоловіком Григорієм, доньками Наталею і Аліною та онукою Софією прихистила свекруха, котра живе у Бережівці. Але думка про власний куток родину не покидала ні на мить.
Нову хату шукали більше двох місяців. А допоміг з нею обласний депутат Віктор Кияновський. За його сприяння погорільцям надали безвідсотковий кредит. Допоміг він і з роботою: Григорій уже трудиться слюсарем-зварювальником на маслозаводі, а Віра – тваринницею у «Хліборобі».
– У нову хату заїхали наприкінці січня. Хотіли придбати помешкання в Ічні, але не знайшли,– говорить Віра. – Продали корову, телицю. Наш голова Олександр Кравець дуже за нас переймався. Пропонував хату у селі. Та у Бережівці куди не ступну – перед очима наші Стася та Святолик. Не змогли там залишатися…
Новий будинок хороший і господарям дуже сподобався. Чимале подвір’я, сарай, гараж, криниця, 61 сотка городу. Гостинно запросили в оселю:
– Договір купівлі-продажу вже підписаний. Хату оформили на Григорія, – говорить господиня. – Поки що ніякого ремонту не робитимемо: зайшли й живемо. У Натусі – своя спальня. Простора, світла. В Аліни з Софією – своя. Ми з Григорієм у залі розмістилися. З часом шпалери переклеїмо й плитку на печі змінимо, ванну відремонтуємо. Від свекрухи привеземо наших птицю та свиней. Може, й ще якусь худобу заведемо.
Постраждалим допомагали родичі, односельці, зовсім незнайомі люди. Приносили одяг, зять привіз холодильник, куми – телевізор. За людські кошти сім’я купила деякі меблі.
– Тепер дамо собі раду. Восьмикласниця Наталка ходитиме у місцеву школу, мала Софійка – у дитсадок. Аліна їздить на роботу в столицю. Головне, подякуйте від нашого імені всім, хто за нас переживав, – щиро просять Віра та Григорій. – Думали, самотужки справимося, але без допомоги небайдужих людей з бідою не упоралися б.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 481 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук