"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Квітень » 30 » Бабусині городні секрети
13:04
Бабусині городні секрети
Огірки – рядочками
Після Великодня саме час братися до закладання грядок під овочі, посів та висадку розсади огірків, капусти, помідорів, перцю, баклажанів… Та найперше – огірків. Моя бабуся обов’язково їх сіяла за тиждень після Пасхи – на Проводи. Робила це зранку, до того, як йти на кладовище. Чому? Не знаю, не запитувала, бо в нашій сім’ї це – закон. Нині висіваю огірки у грунт у різні строки, як погода дозволяє: й раніше, і на Григорія, як люди роблять, але й вранці на Проводи – обов’язково.
Огірки висівати краще рядочками, бо тоді легше «систему» поливу зробити: з обох боків рядка, сантиметрів за 20, потрібно проралити сапою глибоченькі канавки. Поливати можна шлангом холодною водою.
Далі рядки з висіяним насінням потрібно вкрити не дуже довгою соломою та добре полити, щоб солома спресувалася і вітром не розвівалася. Якщо літо буде посушливим, вона тривалий час (до півтора тижня) триматиме вологу після поливу. А огірки проростуть через солому.
Після четвертого збирання огірків, кожні 8-10 днів важливо підживлювати під корінь кожну рослину курячим послідом із попелом (0,5 л розчину на рослину) і промивати літром теплої води. Рослини будуть міцними й рясно родитимуть.
Розчин курячого посліду робиться так: 1 л посліду замочується у 12 л води й настоюється два тижні. Далі в нього додається попіл з розрахунку 4-5 ст. ложок на літр курячого посліду.
Огірки також будуть смачними, хрумкими, якщо навесні під посів внести на грядку деревний попіл – 2 склянки на погонний метр.
Марія Вишня
Переглядів: 502 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук