"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Квітень » 30 » Бабусині городні секрети
12:57
Бабусині городні секрети
Капуста – безрозсадним способом
Ранню капусту краще вирощувати безрозсадним способом, висіваючи насіння навесні прямо в грунт, під плівку. Після пересаджування розсади рослини тижнів зо два хворіють, поки не приймуться, тому й строки споживання свіжого овоча затягуються. Пізні сорти треба сіяти прямо у грунт з 5 по 14 травня.
Насіння капусти потрібно обробляти препаратом «Престиж», який захистить від шкідників до появи 8 листочків, а далі обробляти іншими препаратами. Насіння треба розкласти на папері й не розводячи «Престиж» водою (обов’язково чистим) пофарбувати його у червоний колір. Потім на грядці робимо не глибокі ямки (2 см) за схемою 40х60 см і покласти до них по одній-дві насінини, бо в нинішніх сортів-гібридів схожість висока.
За сезон капусту варто кропити 3–4 рази, якщо застосовувати мелясу (патоку цукрових буряків). На 10 л води додати 1 л меляси та пестицид. Перший раз покропити препаратом «Маршал», другий – «Матч», третій – «Енжіо». Завдяки мелясі капустяне листя вкривається липкою плівкою, кращою, аніж містять деякі препарати для обробітку. Завдяки маслянистій основі і солоду меляса тримається 2–3 тижні, не змивається навіть росою і дощами. За рахунок прилипання значно довше діє застосований препарат. До-речі, на основі меляси виготовляється чимало біопрепаратів і стимуляторів росту.
Марія Липовець
Переглядів: 525 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук