"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 15 » Августівці дочекалися нового водогону
14:05
Августівці дочекалися нового водогону

Підвідний вуличний водогін протяжністю майже 4,5 кілометра отримали напередодні Нового року жителі Августівки. З міського бюджету на будівництво витратили близько 757 тисяч гривень. Будівельно-монтажні роботи виконувало КП ВКГ «Ічень».
– Років два тому рівень води у колодязях знизився, – розповідає 78-річна пенсіонерка Олександра Прокопчук, яка мешкає на окраїні села по вулиці Леніна, – і для нас питна вода стала проблемою: ні худоби напоїти, ні самим напитися. Та, слава Богу, дочекалися, бо без води трудно було.
Її чоловіка Анатолія Кондратського застали за тяжкою працею – прокопував траншею від водогону до будинку. Хоча й снігу намело чимало та господар поспішав, щоб швидше підключитися до нового водогону. Їх сусід Леонід Ігнатенко, який теж мешкає на окраїні села по вулиці Леніна, теж чекає на підключення і бідкається, що у колодязі немає води.
У дворі Володимира Зінченка будівельно-монтажні роботи завершені – працівники водоканалу встановили колонку.
– Дай Боже, щоб була вода. Бо у людей в селі взагалі повисихали колодязі, – каже Володимир Зінченко. – У нашому колодязі води вистачає тільки для худоби.
За словами головного інженера КП ВКГ «Ічень» Анатолія Носка, збудований водогін приєднали до мережі, що минулого року протягли з Ічні до Дружби. Труби проклали поліетиленові. Будівельні роботи в Августівці по вулицях Леніна й Садовій тривали з 12 жовтня. Водогін введено в дію 30 грудня, але роботи щодо підключення абонентів до основної мережі ще тривають.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 472 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук