"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 4 » Аварія, потужністю у триста Хіросім…
11:41
Аварія, потужністю у триста Хіросім…

У 31 річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції громадськість міста вшановувала ліквідаторів.
Тоді, у 1986 -му сотні тисяч чоловіків та жінок були мобілізовані у Чорнобильську зону на приборкання пожежі та радіоактивного атома , який вивергався із зруйнованого четвертого енергоблока і ніс загрозу всьому живому. Попри небезпеку для життя і здоровֹ’я, це їм вдалося. Величезна небезпека подальшого руйнування атомної станції була ліквідована. На жаль, і ціною людських життів. Десятки тисяч мешканців прилеглих територій втратили рідні домівки, бо були вимушено переселені у «чисті» зони.
Болісний спогад знову роз’ятрив душі чорнобильців, рідних померлих ліквідаторів, переселенців. Усіх, хто у середу, 26 квітня, прийшов до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи», об’єднало одне прагнення подякувати живим героям, яких на Ічнянщині близько 250 чоловік. Гірка, як полин, слава…
До присутніх звернулися голова районної спілки «Чорнобиль» Віктор Кичай, голови райдержадміністрації Олександр Бондар та районної ради Григорій Герасименко, очільник міста Оксана Андріанова, помічник депутата Верховної Ради Валерія Давиденка Павло Киричок.
Протоієрей Спасо-Преображенського храму о. Іоанн біля пам’ятника провів заупокійну літію, у храмі, біля ікони «Чорнобильський спас», відправив службу за здоров’я нині живих ліквідаторів.

Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 380 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук