"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 10 » Аншлагу не було
13:15
Аншлагу не було

27 лютого в Ічні відбувся схід громадян. Послухати звіт нового мера та поставити йому запитання прийшли не більше чотирьохсот ічнянців. Аншлагу, як на минулорічному сході, не було. Також на розгляд громади винесли клопотання ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» щодо передачі земельної ділянки для будівництва власних очисних споруд.

Звітував Олександр Рутченко коротко, при цьому попросив громаду зупиняти його, якщо людям стане нудно слухати незрозумілі цифри. А щоб його не звинуватили у приховуванні важливих даних, запропонував усім охочим особисто ознайомитися із розширеним звітом.
Отож, минулого року на території міста вдалося навести належний санітарний стан, який ще далекий від ідеалу. На громадські роботи з благоустрою території залучали безробітних громадян. За короткий термін відмітив міський голова, у парку посадили нові дерева та випиляли аварійні, капітально відремонтували асфальте покриття на вулиці Свято-Преображенській та виконали ямкові ремонти інших доріг, реконструювали вуличне освітлення. Також замінили аварійний водогін на вул. Пушкіна, збудували новий водогін до Дружби, на вулицях Свято-Преображенській, Хвойній та Набережній, відремонтували та замінили розподільчу арматуру в 232 розподільчих колодязях, відновили роботу 40 пожежних гідрантів, встановили 118 пластикових люків на оглядові колодязі водопроводу та каналізації.
Доповів Олександр Рутченко громаді і щодо виділення земельної ділянки молочноконсервному комбінату під будівництво очисних споруд. За його словами, до міськради та райдержадміністрації надійшов лис від обласної державної адміністрації з повідомленням, що до них звернувся ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» з клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду на 49 років орієнтовною площею майже п’ять гектарів за межами населеного пункту для будівництва очисних споруд.
За словами міського голови, до ділянки яку хочуть взяти в оренду входять кар’єри колишнього цегельного заводу, який розташований за філією «Ічнянський РайАвтоДор». Хоча землями за межами населених пунктів розпоряджається ОДА, проте міськрада висловила письмове заперечення обласній адмінстрації щодо спорудження очисних споруд, аргументувавши тим, що поряд знаходиться житлова забудова, а за 250 метрів від цегельного кар’єру, де і пропонують розташувати очисні споруди, розміщена артезіанська свердловина №4, з якої качають воду у міський водогін. Крім того, у зазначеному місці знаходиться ще дві не законсервовані свердловини. Відтак стоки можуть потрапити у грунтові води.
Питання очисних споруд, уже міських, також порушив начальник міжрайонного управління водного господарства Ігор Костюченко. Він відмітив, що на підконтрольній управлінню території більше, ніж Ічнянський водоканал, неочищених стоків ніхто не скидає. Минулого року об’єм сягнув 234 тисяч кубометрів. Зважаючи на це, запропонував перенаправити частину коштів бюджету розвитку міської ради для початку будівництва другої лінії очисних споруд.
Також на сході повідомили, що з обласного бюджету на реконструкцію міських очисних планували виділити два мільйони гривень, але обласні депутати вирішили направити кошти на інші цілі. За словами Олександра Рутченка, ініціатором такого рішення був депутат обласної ради Валентин Запорощук, який очолює бюджетний комітет. Та, запевнив мер, незважаючи на це реконструкцію очисних споруд, зокрема відстійних ставків, буде проведено, адже відповідні кошти передбачили у міському бюджеті.
Крім того у записці до міського голови, яку йому передали із зали, хтось із містян запитував чому водоканал доручив прокладати водопровід до Дружби приватній структурі, яку пов’язав із керівником комунального підприємства. Відповів на нього заступник начальника КП ВКГ «Ічень» Віталій Кирій: підприємство не має своєї будівельної бригади для прокладання водогону, для риття траншеї була необхідна спецтехніка, якої в теж не має.
До цього Олександр Рутченко додав, що нинішнього року всі кошти, які виділяються для діяльності водопровідно-каналізаційного господарства та його розвитку, віднині не будуть використовуватися одним приватним підприємством і роботи будуть проводитись на конкурсній основі.
На сході також обговорювали й інші питання, серед яких необхідність наведення порядку довкола колишнього кінотеатру та торгових кіосків поряд із ним, недостатньої кількості сміттєвих урн в місті та необхідності прийняття жорстких рішень щодо руху великовагових автомобілів через центр Ічні для збереження шляхового покриття. Як і кілька років поспіль, на сході порушили питання про невиконання Ічнянським молочно-консервним комбінатом
Андрій Грудницький
Переглядів: 561 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук