"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Березень » 29 » Актуально
13:30
Актуально
Підтримка «Лікарняної каси» зросте
У жовтні 2012 року на звітно-виборній конференції районного благодійного фонду «Лікарняна каса» прийнято рішення про збільшення щомісячних внесків з 10 до 15 гривень та відповідно суми коштів на лікування – з 700 до 900 гривень на рік, а на операцію з 700 до 900 грн. Рішення базувалося на добровільному письмовому опитуванні членів «Лікарняної каси», в якому взяли участь 3299 осіб, і з них 2920, тобто переважна більшість, – підтримали цю пропозицію.
Конференція доручила правлінню фонду визначити дату надання коштів у збільшеному розмірі на лікування, зокрема, й тяжких захворювань, та на зубопротезування. Про нові умови надання фінансової підтримки для стаціонарного лікування я вела мову з головою правління РБФ «Лікарняна каса» Олександром Яценком.

– Олександре Івановичу, яке рішення прийняло правління фонду на доручення конференції?
– Ми встановили перехідний період (до 1 червня 2013 р.), коли внески приймаються в розмірах і 10, і 15 гривень. Після першого червня, члени «Лікарняної каси», які сплачували за старим розміром, мають визначитись, сплачувати 15 гривень, або відмовитися від членства у благодійному фонді.
– А якщо члени фонду вже з жовтня сплачували за новим внеском, коли вони можуть сподіватися на підвищений розмір допомоги?
– Рішенням правління від 12 лютого 2013 року встановлено, що кошти у більшому розмірі будуть виділятися на лікування через 5 місяців з дня сплати першого внеску в розмірі 15 гривень. За новими умовами вже декілька членів благодійного фонду, які почали сплачувати по 15 гривень відразу після проведення опитування, отримали на лікування до 450 гривень та на операцію 900 гривень. Решта отримують виплати за старими умовами.
– Які ще рішення, що стосуються членів фонду, прийняли на конференції?
– В разі госпіталізації за межами області, чи терміновій госпіталізації в нічний час за межами району, якщо хворий не мав гарантійного талону з лікарняної каси, можлива оплата фондом чеків на придбання ліків в аптечних закладах у розмірі, що виділяються на лікування, за таких умов: дата на чеках повинна відповідати даті перебування в лікарні, що підтверджується копією лікарняного листа або довідкою з лікарні та кошти перераховуються тільки на рахунок хворого в банківську установу на території Ічнянського району.
Розмову вела Галина Ткаченко
Переглядів: 491 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук