"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Листопад » 9 » Актуально
10:05
Актуально
Обігрівайся безпечно

З настанням осінньо-зимового періоду та у зв'язку із зниженням температури повітря населення району розпочало обігрів власних помешкань та рятуючись від холоду, не звертають увагу на дотримання правил пожежної безпеки. А це рано чи пізно призводить до пожеж і трагічних наслідків.
На Чернігівщині станом на 6 листопада виникло 1159 пожеж, що на 2,8% більше ніж у минулому році. Внаслідок загоряння загинуло 83 чоловіки, постраждало 22 особи. За статистикою, більшість пожеж, пов'язаних із загибеллю людей, виникає саме у житловому секторі. Основними причинами їх виникнення є порушення правил монтажу та експлуатації печей та димоходів, необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації побутових електроприладів, коротке замикання електромережі, а також паління у ліжку.
Так, 5 листопада біля восьмої години вечора у Чернігові до Територіального управління МНС надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир п'ятиповерхового житлового будинку по вул. Бєлова, 14. Через шість хвилин на місці події працювало відділення першої державної пожежно-рятувальної частини. У цей час однокімнатна оселя була повністю охоплена вогнем. За півгодини МНСки ліквідували пожежу та не допустили її розповсюдження у сусідні помешкання. В ході гасіння рятувальники знайшли в квартирі 81-річну господарку та передали її бригаді швидкої медичної допомоги. Літня жінка отримала отруєння чадним димом та опіки 2-3 ступенів 80% тіла. Її госпіталізовано до реанімації Чернігівської обласної лікарні, де від отриманих травм постраждала через дві години померла. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем господарки квартири.
У зв'язку з цим, Управління Держтехногенбезпки в Чернігівській області закликає населення дотримуватися правил пожежної безпеки. Адже, як відомо, береженого сам Бог береже.
Переглядів: 431 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук