"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 25 » «АгроКІМ»: З ПОВАГОЮ ДО ЛЮДЕЙ ТА ЗЕМЛІ
11:04
«АгроКІМ»: З ПОВАГОЮ ДО ЛЮДЕЙ ТА ЗЕМЛІ

Робота, за яку не соромно
Сьогодні в нашому житті багато політики, лозунгів і пустих обіцянок, які роздаються всім і без обмежень, тому що виконувати ці обіцянки навряд чи хтось буде, головне – отримати потрібне тут і зараз, а там хоч трава не рости.

Але є і інший підхід, коли повсякденна робота робиться без галасу, але за цю роботу не соромно ані перед людьми, ані перед своєю совістю. А інколи навіть відчуваєш справжню гордість, що таких результатів було досягнуто за твоєї участі. Саме так працює сільськогосподарське підприємство «АгроКІМ», яке орендує понад 20 тисяч гектарів землі на Чернігівщині у Прилуцькому, Ічнянському та Ніжинському районах. Зокрема, в Ічнянському районі – близько 6 тисяч га.
«Вирощуємо пшеницю, кукурудзу, сою, соняшник. Минулого року зібрали хороший врожай - понад 95 тисяч тонн зернових та олійних. Зазвичай і врожайність маємо вищу за середню в наших районах. Наприклад, минулого року врожайність кукурудзи в «АгроКІМ» становила 68 ц/га, пшениці – 45 ц/га, соняшника – 27 ц/га, сої – 23 ц/га. Маємо свій потужний елеватор в місті Прилуки та зерносушильний комплекс в селі Мала Дівиця, які забезпечують доробку зерна для подальшого продажу в Україні та на експорт. Також маємо молочно-товарну ферму в с. Тростянець Ічнянського району, виробляємо та продаємо молоко», - розповідає директор «АгроКІМ» Олександр Олександрович Вержиховський.
«Наше підприємство було засноване у 2013 році і входить до складу аграрного холдингу ІМК (Індустріальна Молочна Компанія). ІМК є публічною компанією, її акції котуються на Варшавській фондовій біржі. А що таке публічна компанія - це високі стандарти роботи, це прозорість, це постійне звітування перед міжнародними інвесторами. Ми ніколи не дозволимо собі, наприклад, використати дешеві неякісні хімікати або добрива та забруднювати навколишнє середовище і землю, не розрахуватися з пайовиками по орендній платі чи по заробітній платі зі своїми працівниками», - продовжує Олександр Олександрович.
В «АгроКІМ» працюють з дійсно сучасними технологіями. Постійно оновлюється сільськогосподарська техніка, от і нещодавно на підприємство прибули нові самохідні обприскувачі John Deere та трактори Fendt від світових лідерів у виробництві сільгосптехніки. Це техніка такого рівня, що її можна порівняти з автомобілями марки «Мерседес» в автомобільній промисловості, тільки коштує така сільгосптехніка в 5-6 разів дорожче за «Мерседес», вартість одного трактора може бути від 200 до 300 тисяч доларів.
«Технології в сільському господарстві так швидко розвиваються, що ми вже виконуємо технологічні операції в полі з точністю до 2 см», - коментує директор «АгроКІМ».
Спеціально створена диспетчерська служба, що за допомогою комп’ютерних систем та GPS-трекерів, встановлених на техніці, контролює використання техніки, пального, дотримання технології, оптимізує логістику. Кожну хвилину диспетчер знає, де знаходиться той чи інший комбайн, трактор, сівалка, з якою швидкістю працює, скільки використав палива.
Хто у нас працює
Так, світ змінюється та стає більш технологічним, але все одно будь-яке підприємство тримається на людях, які там працюють, на їх професійному та відповідальному ставленні до роботи. Сьогодні в «АгроКІМ» працює близько 500 людей. Це різні за віком та професією працівники: агрономи, механізатори, інженери, доярки, економісти, юристи, водії, бухгалтери та інші.
«Не побоюся сказати, що у нас працюють одні з кращих фахівців у сільському господарстві. Щороку співробітників «АгроКІМ» відзначають на державному рівні. Наприклад, у 2015 році десять працівників нашого підприємства (трактористи-машиністи сільгоспвиробництва: Мізюк С.В., Джевага І.В., Педорич С.М., Рудовський Є.В.; водії автотранспортних засобів: Воронько В.В., Сім’ячко А.М., Парубець А.Ф.; змінні майстри Сапач Н.І та Степаненко О.О.) були відзначені Грамотами Верховної Ради України, Подякою Міністра аграрної політики і продовольства України та Почесною Грамотою Міністерства аграрної політики і продовольства України.
У нас конкурентна заробітна плата, є система преміювання за отримані результати в роботі. Ми намагаємось, щоб люди були зацікавлені працювати в нашій компанії, тому, крім матеріальних стимулів, є ще й щорічне навчання для працівників, участь у семінарах, конференціях в Україні та закордоном, спільне дозвілля, футбольні змагання», - з гордістю розповідає Олександр Вержиховський, директор «АгроКІМ».
А що для людей та громади
«На запитання, що наша компанія робить для людей та громади, нам завжди легко відповідати, тому що робимо багато і кожного року, правда, говоримо про це мало, а говорити треба, тому що це реальні справи, а не пусті обіцянки.
У 2015 році «АгроКІМ» надало соціальної допомоги на Чернігівщині на суму 650 тисяч гривень.
Ми постійно допомагаємо школам та дитячим садкам. Зокрема, минулого року «АгроКІМ» надавав допомогу школі села Тростянець на проведення свят 1-го вересня та останнього дзвоника, на закупівлю спортивного інвентарю, школі села Парафіївка ми надали кошти на встановлення металопластикових вікон, також ми допомагали і Гмирянській школі. Дитячому садку села Парафіївка наше підприємство виділило кошти на придбання пральної машини.
Намагаємось допомагати сільським громадам і з вирішенням інфраструктурних проблем. Так, наприклад, Тростянецькій селищній раді ми надали допомогу на організацію водопостачання для місцевого населення у розмірі 100 тисяч гривень, виділяли кошти на освітлення вулиць сіл Тростянець та Ступаківка, на купівлю кілець для вуличного колодязю в селі Петрушівка. Мартинівська селищна рада отримала від нашого підприємства кошти на встановлення паркану біля Мартинівської лікарні. Для Парафіївської селищної ради ми надали допомогу на проведення водопроводу по вулиці Агеєва. В Ступаківці ми виділяли кошти на ремонт доріг.
Щороку 9 травня надаємо допомогу на привітання ветеранів Другої Світової війни з Днем Перемоги.
Крім того, минулого року у Ічнянському районі «АгроКІМ» додатково надав адресну допомогу пайовикам, члени родини яких перебували в зоні АТО, та допомогу на придбання одягу, спальних мішків, теплих курток та бронежелетів захисникам країни, що перебували в зоні АТО, на загальну суму у 150 тисяч гривень», - продовжив Олександр Олександрович.
Зазвичай, зимою «АгроКІМ» допомагає з розчищенням доріг від снігу, от вже і за перший квартал 2016 року підприємство витратило близько 58 000 гривень на виконання цих робіт.
«Окремо хочу сказати про сплату податків до державного та місцевих бюджетів, адже це наш суттєвий внесок у покращення умов життя людей та громади регіону. У 2015 році до бюджетів всіх рівнів «АгроКІМ» сплатив близько 17 мільйонів гривень податків та зборів, зокрема у Ічнянському районі – 2,3 мільйони гривень. Крім того, у 2015 році наше підприємство сплатило до державного бюджету близько 4 мільйонів гривень акцизного збору на паливо, яке закуповуємо для виробничих потреб. Ці кошти держава повинна витрачати на ремонт та будівництво доріг.
А тепер запитайте у місцевого фермера або одноосібника, скільки податків він сплатив, скільки надав безкоштовної допомоги громаді та скільки у нього офіційно працевлаштованих робітників, які мають трудові книжки і відраховують податки до пенсійного фонду, з якого всі пенсіонери отримують пенсію. Тоді й стане зрозуміло, що роблять «погані» агрохолдинги для села та людей, а що робить «добрий» місцевий фермер. Ми підтримуємо здорову конкуренцію серед орендарів землі, але хотілося б, щоб люди більше знали про те, що відбувається, і робили висновки по реальних справах і фактах», - додав директор «АгроКІМ».
Орендна плата та співпраця з власниками земельних паїв
Незважаючи на те, що наше підприємство досить молоде, у «АгроКІМ» вже склалися взаємовигідні та довірливі стосунки з власниками земельних паїв. Підприємство орендує землю у близько 4 тисяч людей на Чернігівщині, зокрема в Ічнянському районі ми співпрацюємо з приблизно 1150 власниками земельних паїв.
«Орендну плату ми виплачуємо вчасно. Виплати здійснюються грошима або продукцією по заяві пайовиків, і ціни на продукцію, зазвичай, дуже конкурентні. Також широко практикуємо виплату орендної плати наперед за поточний рік у випадку, коли у людини виникає гостра потреба в коштах, скажімо, на лікування.
Крім того, хочу зазначити, що у 2015 році ми розпочали і у поточному році завершуємо процес підвищення орендної плати за землю з 6% до 8% по сільських радах, де працює наше підприємство», - каже Олександр Олександрович.
Про плани та мрії
«АгроКІМ» налаштований на довготривалу, плідну та вигідну для громад роботу на теренах Чернігівщини. Саме тому постійно вдосконалюється технологія виробництва, закуповуються нові агрегати та одиниці техніки, переглядається рівень оплати праці та система мотивації в цілому. Я як керівник мрію, аби кожен працівник нашого підприємства, починаючи від моїх заступників і закінчуючи рядовим різноробочим, відчував себе частиною дружньої команди, надзвичайно важливим «гвинтиком» великого механізму, який злагоджено працює для отримання максимального результату. Крок за кроком ми створимо умови, за яких молодь, яка проживає у селах, де ми працюємо, по закінченню школи, технікуму чи університету йтиме на роботу до нас на підприємство, а не їхатиме підкоряти «бетонні поля» столиці та інших великих міст» - поділився з нами планами і мріями щодо розвитку підприємства Олександр Вержиховський, Директор ТОВ «АгроКІМ».
З питань працевлаштування в ТОВ «АгроКІМ» дзвоніть:
тел: 067 509 65 15 або пишіть на адресу: a.sen@imcagro.com.ua
Переглядів: 1581 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук