"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Лютий » 20 » Абітурієнтам
20:23
Абітурієнтам
Офіцерські кадри пожежної охорони
Сьогодні альтернативою військовій службі є навчання у профільних ВУЗах, де готують фахівців із пожежної охорони. Про це розповів начальник служби цивільного захисту в районі Олександр Кобзар.
За словами Олександра Миколайовича, у підрозділах державної пожежної охорони працює 36 співробітників. Десять із них обіймають посади офіцерського складу та мають профільну освіту. Серед них лише двоє ічнянців, решта працівників – із різних районів області. Однак при першій нагоді вони залишають пожежну частину і повертаються до рідних домівок та своїх сімей. Крім того, останніми роками жоден випускник нашого району не подав документів до профільного ВУЗу. Тож пожежна охорона постійно має брак фахівців офіцерського складу.
Між інщим, професія пожежника відкриває непогані перспективи. Ставши у 17 років курсантом, вже у 43 можна вийти на пенсію і продовжити працювати у приватних структурах. До речі, багато фірм зацікавлені, щоб у них працювали спеціалісти з практичним досвідом у пожежній сфері.
Фахівців для державної служби України із надзвичайних ситуацій готують у вищих навчальних закладах ІV рівня акредитації: Харківському Національному університеті цивільного захисту України, Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності та Черкаській Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Останній навчальний заклад найулюбленіший серед студентів нашого регіону, зважаючи на зручне транспортне сполучення.
Напрямок підготовки на базі цих вишів досить широкий: філологія, психологія, транспортні технології, управління інформаційною безпекою, системна інженерія, хімічна технологія, екологія, пожежна безпека, телекомунікаційні системи в управлінні, цивільний захист.
У навчальному закладі ІІІ ступеня акредитації – ліцеї цивільного захисту Вінницького вищого професійного училища Львівського державного університету цивільного захисту можна отримати повну загальну середню освіту та допрофесійну підготовку у сфері цивільного захисту з метою подальшого продовження навчання у вищих навчальних закладах МНС. Термін навчання у ліцеї становить два роки.
Андрій Грудницький
Переглядів: 495 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук