"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Жовтень » 25 » А в пекло пішли пожежники
09:56
А в пекло пішли пожежники

29 чоловік пожежної роти військової частини А 1479, ризикуючи життям, приборкували вогонь із перших хвилин загорання на складах боєприпасів.
На локалізацію пожежі виїхали начальник служби пожежної безпеки військової частини майор Юрій Бекетов, командир роти капітан Юрій Михайленко, сержант Ярослав Рудійко, старший солдат Володимир Кохонов. Потім Юрій Михайленко та Юрій Бекетов повернулися, пересіли у пожежний танк і разом із сержантом Євгеном Сидоренком поїхали на технічну територію. Через кілька хвилин на КрАЗі виїхали і водій сержант Ярослав Рудійко, старший лейтенант Максим Чекан, лейтенант Сергій Копил та старший солдат Олександр Сінільний.
– Від початку надзвичайної ситуації пожежна рота була піднята за тривогою, – говорить заступник начальника центрального ракетно-артилерійського управління ЗС Андрій Марусяк. –У перші хвилини пожежники намагалася локалізувати осередки. Як тільки зрозуміли, що приборкати вогонь не вдасться, евакуювалися. Та за першої ж нагоди рота знову зайшла на технічну територію для локалізації пожежі. Геройські хлопці. Військова частина гідно впоралася з цією надзвичайною подією.
– У такій стресовій ситуації було надзвичайно складно, але хлопці знали, як діяти, – розповідає заступник командира пожежної роти з морально-психологічного забезпечення Сергій Копил. – Усі прибули на місце дислокації роти, ніхто не просився в евакуацію, діяли дружно і злагоджено. Зараз на території частини нам надають допомогу багато екіпажів з інших військових частин України. Прийшли танки, ГПР, пожежні автомобілі тощо. Спасибі їм всім.
Для локалізації пожежі були задіяні близько 70 одиниць бойової техніки, у тому числі й пожежної. У перші десять діб використовувалася авіаційна техніка ДСНС.

На 22 жовтня вибухи на складах не спостерігалися. Осередки задимлення локалізовані. За словами Андрія Марусяка, наразі проводиться авіаційно-повітряна розвідка технічної території складів. Для населення та військового складу небезпеки немає. Люди повертаються у військове містечко, хоча офіційного дозволу на повернення ще немає.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 1333 | Додав: lora | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук