"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 28 » 9195 гривень зібрали для Богдана Середенка на благодійному концерті
13:43
9195 гривень зібрали для Богдана Середенка на благодійному концерті

Концерт для зібрання допомоги конкретній людині в Ічні відбувся вперше. Близько трьохсот чоловік прийшли 23 жовтня до районного будинку культури, щоб допомогти пораненому 24-річному Богдану Середенку з Іваниці придбати у Польщі протез вартістю сто десять тисяч гривень. Захід також був приурочений усім борцям за волю України.
Ініціаторами виступили керівник Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко, депутат Ічнянської міської ради Олеся Реута та лідер музичного гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк.
Як і обіцяли організатори, на концерт приїхав і Богдан. Він був разом з батьками. Хлопця вітали стоячи гучними та тривалими оплесками.
Захід розпочався з розповідей про борців за незалежність України, у тому числі й на Ічнянщині. Про учасників АТО, наших земляків, зокрема, й Богдана Середенка, демонстрували слайд-шоу. На його честь читала свій вірш–присвяту вчитель-пенсіонер Аіда Безлєпкіна. А затим програму продовжив Сергій Василюк. Співак подарував ічнянцям незабутні години спілкування.
– Іде війна і ми всі обов’язково повинні пам’ятати тих, хто зараз в окопах, на фронті забезпечує нам мирне небо над Ічнею, над Україною», - зазначив Сергій Василюк.
Сергій подарував Богдану толстовку з емблемою гурту та пообіцяв обов’язково зіграти з ним в футбол. Поранений воїн переніс вже шість операцій. Нині сподівається на лікування і протезування за кордоном.
– Буде протез, стану на ноги – знову займуся спортом, – з оптимізмом говорив Богдан. – Спробую себе в паралімпійській легкоатлетиці. До поранення мав призові місця в районних та обласних змаганнях з бігу на дистанціях 400, 800 та 1500 м. Однак для цього потрібен хороший протез. Держава виділяє вітчизняний, але з таким можна навіть не думати про заняття спортом. Надію мені подали київські волонтери: запропонували протезування у Польщі. Також зробили закордонні паспорт та візу. Хлопці з моєї палати (Богдан лікується в Центральному клінічному військовому госпіталі в Ірпіні, – Авт.) із тяжчими ампутаціями їдуть до Австрії, там хороші реабілітологи, по три на кожного хворого. А в нас один фахівець на сорок чоловік.
Того дня небайдужі люди пожертвували 9195 гривень. Депутат обласної ради Юрій Болоховець пообіцяв, що хороший протез у хлопця буде. Про це, за його словами, потурбуються обласні депутати та керівництво району і місцевих підприємств.
Концертну залу Богдан залишив у піднесеному настрої. До його щирого оптимізму додалася і впевненість, що він потрібен не лише своїм батькам, а й землякам. А значить рідну землю захищав недарма.
Ми попросили висловити свої враження організатора заходу Олесю Реуту. «Вдячна всім, хто, попри все, прийшов на благодійний захід і підтримав Богдана», – сказала вона.

Андрій Грудницький
Переглядів: 385 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук