"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 10 » 740 гектарів лісу використовуються без грошової оцінки
15:10
740 гектарів лісу використовуються без грошової оцінки
Прилуцька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення у власність держави 740 га лісу вартістю 6 млн грн.
За інформацією Ічнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури, одне із сільськогосподарських підприємств нашого району ще з 2006 року використовує на правах оренди земельну ділянку лісового фонду площею 740 га вартістю понад 6 млн грн без розроблення та погодження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Унаслідок таких дій заподіяно шкоду фінансовим інтересам держави у вигляді ненадходження коштів до бюджету.
Зважаючи, що землекористувач не вжив заходів щодо приведення договору оренди у відповідність до вимог законодавства, Прилуцька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання його недійсним та повернення земельної ділянки до державної власності. Господарський суд Чернігівської області порушив провадження та призначив справу до розгляду.
Згідно вимог закону нормативна грошова оцінка земель є необхідною при визначенні розміру орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та земельного податку на них. Її відсутність при укладенні договору призводить до неправильного розрахунку орендної плати та недоотримання державою коштів від використання землі.
Підготувала Ярослава СЕРЕДА
Переглядів: 394 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук