"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Травень » 31 » 55% школярів планують оздоровити
13:59
55% школярів планують оздоровити
У районі проживають 2989 школярів. Для 1644 дітей, або 55%, протягом літніх канікул мають організувати оздоровлення і відпочинок. Минулого року із запланованих 54,1% оздоровили 49,1%.
– На літній відпочинок заклали 1 млн. 186,4 тис. грн., з яких 486,4 тис. грн. – з місцевого бюджету та 700 тис. грн. – залучені кошти (батьківська доплата, профспілкові внески, спонсорські кошти та інше), – розповіла завідувач сектору молоді та спорту Ічнянської РДА Людмила Федірко. – Цього літа 359 школярів будуть охоплені оздоровчими та 1285 відпочинковими послугами.
Найбільше, 1020 дітей, відпочине у 23-х пришкільних таборах району. Близько 140 дітей отримають путівки Міністерства та управління охорони здоров’я.
Дітям пільгових категорій будуть надані путівки у пришкільні табори, центри відпочинку та санаторії. Зокрема, заплановано використати орієнтовно 30 путівок від департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА. Шестеро школярів пільгових категорій уже відпочили у дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія».
Щорічно завдяки обласному відділенню Дитячого фонду сироти та позбавлені батьківського піклування проживають у сім’ях іноземців. Нинішнього літа в Іспанію та Італію поїдуть три такі дитини.
Як завжди, літній відпочинок планують профспілкові організації. Зокрема, 12 дітей медиків поїдуть на базу «Нептун» (с. Коблеве Миколаївської області). Вартість путівки батькам складає 1900 грн., решту – 3860 грн. – оплачує профспілка. Проїзд коштує 600 грн.
Від профспілки освітян восьмеро дітлахів поїдуть у табір «Маяк», що на Миколаївщині, двадцять – у «Карпатські зорі» на Івано-Франківщину. У санаторії «Остреч», що в Менському районі, згодилися відпочити поки що восьмеро.
Профспілка працівників АПК набирає групу з 20 чоловік у табір «Сонячний», що у Херсонській області.
Світлана Цюпка
Переглядів: 506 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук