"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 6 » 3853 сім’ї вже отримали субсидії
14:54
3853 сім’ї вже отримали субсидії

У зв’язку зі зростанням тарифів та зміною порядку нарахування субсидій кількість бажаючих отримати підтримку від держави серед жителів району порівняно з минулим роком збільшилася у п’ять разів. Майже 96% заяв задовольняються позитивно.
За повідомленням головного спеціаліста відділу адресних соціальних виплат управління соцзахисту населення Ічнянської РДА Любові Кирій, з початку року за призначенням субсидій на житлово-комунальні послуги звернулося 4028 сімей. Станом на 1 листопада вже призначено субсидій 3853 сім’ям на суму 302718 гривень. Минулого року зверталося 792 сім’ї, з яких 753 отримали допомогу.
Також жителі району отримували готівку на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива. З початку року звернулося 1147 сімей. Із них 1076 сім’ям призначено субсидій на суму 1360,5 тисячі гривень. Минулого року було 793 звернення, з яких задоволено 741.
Незважаючи на значний наплив відвідувачів, працівникам управління соцзахисту все ж вдається порівняно швидко справлятися з великою кількістю людей, адже оформлення документів максимально спрощене. Однак без нюансів не обходиться.
Зокрема, часто звертаються за роз’ясненнями щодо обов’язкової плати за спожиті послуги, бо інколи людина споживає менше, ніж сума обов’язкового платежу. У такому разі сплачується фактична вартість послуги. А субсидія, котра не використана внаслідок економії, має зараховуватися надавачем послуг як оплата обов’язкової частки платежу домогосподарством на наступний розрахунковий період.
Андрій Грудницький
Фото автора
Переглядів: 442 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук