"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Лютий » 17 » 23 лютого - День захисника Вітчизни
12:04
23 лютого - День захисника Вітчизни
Захист і служіння Україні

Ось уже понад десятиріччя як в Україні 23 лютого офіційно відзначають День захисника Вітчизни – фактично, поновлений у правах колишній День Радянської армії, тож, за традицією, вітають у першу чергу тих, хто несе сьогодні відповідальну та нелегку військову службу та охороняє наш із вами спокій. З нагоди свята наша розповідь про військову частину А-1479, що в селищі Дружба.
Військова частина, яка минулого року подолала 70-річний рубіж, виконує завдання високої складності – зберігає, ремонтує, приводить в остаточне спорядження боєприпаси для Збройних Сил України задля захисту держави від зовнішніх агресорів, які можуть посягнути на її недоторканність та незалежність. Офіцери та солдати частини сумлінно дбають про наш спокій, тримаючи парасольку безпеки над Україною.
Близько ста солдатів з різних куточків України, десятеро з яких з нашого району, проходять строкову службу в гарнізоні. За високі показники в бойовій та гуманітарній підготовці кращі солдати частини Віктор Бадрицький із м. Кагарлик, Київської області, Дмитро Скрипченко із с. Бережівка, Ічнянського р-ну, Дмитро Семенченко та Олександр Науменко із Ічні неодноразово заохочувалися командуванням частини короткостроковими відпустками додому.
Та гордість військової частини – офіцери-ветерани Збройних Сил України, які присвятили більшу частину свого життя військовій службі та виходять на заслужений відпочинок: заступник командира військової частини підполковник Василь Письменний, начальник відділу особового складу та моброботи майор Геннадій Павленко, начальник відділу зберігання майор Олександр Ковбаса. Ці офіцери починали службу в Радянської армії на крайніх рубежах Радянського Союзу – від Дальнього Сходу до півдня країни. Демонструючи високий професіоналізм, вірність військовій присязі, вони з честю стояли на варті інтересів держави.
Військовослужбовці беруть активну участь в організації та проведенні гарнізонних заходів, урочистостей, державних та професійних свят селища, сприяють розвитку та будівництву частини, в якій створені всі умови для проходження військової служби за контрактом: є житло, безкоштовна військова освіта, харчування, речове майно та достойна зарплата.
Не дивлячись на складні економічні часи для нашої країни, військовослужбовці військової частини А-1479 успішно виконують покладені на них завдання. Сподіваємось, що нікому з них ніколи не доведеться використовувати свої військові навички за бойових дій. Нехай їхня священна місія – захист Батьківщини залишиться обмежиться виконанням нинішніх мирних обов’язків.
Світлана Цюпка
Переглядів: 696 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук