"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 7 » 14 червня - всесвітній день донра
10:34
14 червня - всесвітній день донра
Маленька допомога – краще великого співчуття

У житті буває так, що без допомоги і підтримки ближнього не обійтися. Тоді здається, на весь світ кричав би про своє горе, просячи допомоги в добрих людей та сподіваючись на те, що хтось її почує. Одним із життєво-необхідних дарів, який людина може дати іншій людині є кров. Її переливання рятує життя і покращує здоров’я. Сьогодні без переливання крові немислимий жоден розділ медицини: ні хірургія, ні терапія, ні акушерство, ні виробництво сучасних лікарських препаратів. Незважаючи на безперервні зусилля, пройде ще багато років, перш ніж замість донорської людської крові можна буде в широких масштабах використовувати її штучні замінники. Країна може задовольнити всі свої потреби в крові тільки за умови, коли донорами є від 1% до 3% її населення. Ним може бути кожна здорова людина, яка досягла 18 років.
Донори – люди високої свідомості. І вони самі приходять до кабінету переливання крові, щоб здати її для хворого. Серед активних донорів нашого району – працівники Дружбинської в/ч: Лідія Левченко, Олег Дорогобід, Ніна Дорогобід, Світлана Дорогобід, Тетяна Куліш, Юрій Пугач; працівники Ічнянської ЦРЛ, які приходять на допомогу і вдень і вночі: Тетяна Пусь, Лідія Ющенко, Людмила Штанько, Андрій Голуб, Володимир Тронь, Сергій Фурса.
До дня захисту дітей у закладах МВС по Чернігівській області пройшла акція «Міліцейська краплина крові», в якій активну участь взяли працівники Ічнянського УМВС: Сергій Білан, Вікторія Кириченко, В’ячеслав Дідик, Олександр Гмиря, Денис Яцун, Віктор Прокопенко, Євген Мазун, Сергій Яцеленко, Олег Горний.
Минулого року були такі випадки, що для хворих могли закінчитись трагічно, якби в лікарні не було відповідних запасів крові, без запасів якої не обійтися.
За ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 14 червня проводиться Всесвітній день донора. Ми звертаємось до всіх жителів району з проханням взяти активну учать у проведенні цього дня.
Шановні читачі! Якщо Ви відчуваєте, що стан здоров’я дозволяє вам зробити благородну справу – здати кров задля життя інших людей, зробіть це. Ваша допомога дуже потрібна багатьом людям, яких спіткало нещастя. Добро завжди повертається добром. Кожен з вас може врятувати людину. Пам’ятайте, що маленька допомога – краще великого співчуття.
Михайло Острик
Переглядів: 595 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук