"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 3 » Відпрацьовували евакуацію населення із зони ураження
15:20
Відпрацьовували евакуацію населення із зони ураження
26 жовтня виникла пожежа на території зберігання ракетно-артилерійських боєприпасів військової частини А1479. Вогонь спричинив подальшу детонацію боєприпасів. До зони ураження потрапили 30 населених пунктів. Розпочалася негайна евакуація людей із шістнадцятикілометрової зони ураження. Звучить страшно, але, на щастя, це лише базовий сценарій навчань, які проводили в районі за вимогою Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
Під час брифінгу директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації Сергій Болдирєв розповів про схему оповіщення населення та план евакуації. У разі небезпеки вивезенню підлягає 17551 людина. З них автобусами – 6600 жителів Ічні, Дружби та Августівки, 7644 жителів міста та району втікатиме власним транспортом, решта пішки. У тринадцяти пунктах евакуації можуть розмістити близько 30% населення. Інші мають шукати прихистку у родичів чи знайомих. Приміром у Парафіївці у відведених для евакуйованих людей місцях, таких як лікарня, школа, будинок культури згідно з планом можуть розмістити лише 410 людей із 3726 евакуйованих.
Продовжилося навчання поетапною евакуацією. Спершу відпрацювали вивезення школярів та населення військової частини. Після сигналу сирени учні мали за хвилину завантажитися у шкільний автобус. Але зробили це лише за командою організаторів заходу, бо ж просто не почули тихого сигналу тривоги. За кілька хвилин потому відбулася евакуація кількох десятків жителів частини.
Далі тренування перемістилося в Ічню. Спостерігачі відвідали гімназію, де за планом розмістився збірно-евакуаційний пункт. Добровольців тут зареєстрували і направили автобусом у Парафіївку, у пункт евакуації.
Кульмінацією навчань стала демонстрація роботи медиків, волонтерів з Чернігова та працівників Червоного Хреста. Перед присутніми інсценували надання допомоги постраждалому в ДТП, пораненому від вибуху та роботу психологів ДСНС.
Під час чергового брифінгу присутніх ознайомили з різноманітними боєприпасами, які можуть становити небезпеку.
Хоча навчання і пройшли за сценарієм, однак у ході проведення стало зрозуміло, що багато питань потребують доопрацювання. На цьому акцентував у підсумковому слові і Микола Чечоткін відмітивши, що головним завданням і було виявлення всіх недоліків евакуації, які на папері відразу і непомітні. Бо до 26 жовтня, дехто зовсім не розумів свої завдання та функції.
Андрій Грудницький
Переглядів: 436 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук