"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Вересень » 22 » В Іржавці згорів будинок
13:08
В Іржавці згорів будинок

Пожежа сталася 11 вересня, о пів на п’яту ранку, коли Людмила Фень та її 76-річна мама Надія Фесенко спали. На щастя, полум’я помітив сусід Микола Медвідь.
Приборкували вогонь рятувальники 13-го пожежного підрозділу Парафіївки та добровільно-пожежна команда СТОВ «Іржавецьке». Але полум’я вщент знищило нещодавно прибудоване до хати приміщення, перекриття, покрівлю, побутову техніку, домашні речі.
Ймовірною причиною трагедії вогнеборці називають недолік конструкції та виробництва електроустановок, коротке замкнення електромережі.
Коли Микола Медвідь побачив, що горить сусідський будинок, кинувся на порятунок. Хвіртка у Люди була замкнена, чоловік стукав, але ніхто не відповідав. Та йому все ж вдалося розбудити жінку. Пожежників викликала сільський голова Віра Чуб.
– Я відпочивала у спальні, а мама – ближче до нової прибудови, – розповідає схвильована господиня Людмила Фень. – Коли прокинулася, почула, як тріщав шифер. У хаті було димно. Я хотіла відчинити двері, схопилася за ручку – і обпеклася: вона була розпечена. Горіла вся нова прибудова. Там у нас була кухня, ванна, туалет. Звідти вогонь миттєво перекинувся на кімнати, де ми спали. Я розбудила хвору маму, вона погано пересувається. З переляку винесла її на руках і висадила через вікно, потім і сама вистрибнула. Встигла тільки документи з хати забрати.
За словами Віри Чуб, на пожежу збіглися односельці, але зробити нічого не могли: вогонь бушував так, що не можна було близько підійти до оселі. У сільській раді вже організували збір коштів для погорільців. Також звернулися за допомогою і до керівництва ПП «АгроВам» та обласного депутата Віктора Кияновського.????
Людмила з мамою перейшли жити в стареньку батьківську хату.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Назарія Бобошка
Переглядів: 410 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук