"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Червень » 22 » В Ічні завершилася ера лампочок марнотратства
13:59
В Ічні завершилася ера лампочок марнотратства

Більше ста років тому людство отримало в користування лампу розжарення. Не одному поколінню вона освітлювала помешкання і темні вулиці. Та ера вольфрамових спіралей добігає кінця.
Сьогодні в багатьох оселях замість звичайної сотки вкручені енергоощадні світлодіодні чи люмінесцентні лампи. Вони економлять гроші, а ще сприяють зниженню викидів надлишкових парникових газів.
До естафети економності долучилася і міська рада. Як розповів керівник комунгоспу Анатолій Бабак, в Ічні провели заміну 820 ламп розжарення вуличного освітлення на світлодіодні. За силою світлового потоку вони майже однакові, але споживають практично в десять разів менше електроенергії.
Зокрема, за словами Анатолія Бабака, година вуличного освітлення старими лампами обходилась міському бюджету 229 гривень. Із новими – 23 гривні. Якщо припустити, що за рік світло на вулиці горить близько трьох годин щодня, то це близько 200 тисяч гривень економії на світлі.
Крім того, вуличне освітлення старими лампами споживало 80 кіловат електроенергії на годину. Такої кількості енергії може вистачити для закипання одного кубу води. Тепер же все вуличне освітлення споживає лише 8,2 кіловата за годину.
З часом світлодіодні лампи планують встановити і в селах громади.
Андрій Грудницький
Переглядів: 475 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук