"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 23 » "Треба шанувати тих, хто виборював перемогу"
14:29
"Треба шанувати тих, хто виборював перемогу"

Микола Коворотуша із Гужівки близько півроку очолює ветеранську організацію. У свої 77 років активно цікавиться життям села, району, вболіває за Україну. Переживання виливаються у віршах.
Ще не знало людство таких втрат
Триста чоловік одне моє село не долічило.
Що не хата, як не синок, так тато, а то брат.
Їх прах розкидала війна від Сталінграда до Берліна.
Ці прості, без зайвого пафосу поетичні рядки Микола Кирилович присвятив своїм землякам. І хоча сам не воював, проте тема війни йому болить, не менше, ніж тим, хто її пройшов. Серед таких – гужівець Федір Місечко. Сивочолий ветеран у лютому відзначив ювілейну дату – 95 років. Він на собі відчув, що таке війна, бо воював з першого дня її початку. Нелегкий і тернистий шлях вислала доля Федору Федоровичу, й досі не дають йому спокою рани. Про нього не забуває Микола Кирилович, часто навідується, спілкується по телефону, обговорюючи щоденні проблеми.
Обов’язком ветеранської організації та своїм особистим ветеран вважає берегти пам’ять про полеглих захисників, серед яких три його родичі. У планах очільника ветеранської громади – впорядкувати закинуті могили на місцевому кладовищі. Адже там поховані воїни-фронтовики. Пообіцяв надати допомогу депутат районної ради Микола Буренко, який завжди переймається життям рідного села і піклується про його мешканців.
Напередодні річниці початку війни Микола Ковротуша завітав до Федора Місечка, щоб запросити на 22 червня у центр села до обеліска та вшанувати разом односельців, які виборювали перемогу.
Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 431 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук