"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 22 » Трагічні події – у наших серцях
15:40
Трагічні події – у наших серцях

Упродовж чотирьох днів поспіль, із 17 до 20 лютого, біля каплички Героїв Небесної Сотні проходили поминальні літії. Громадськість вшановувала загиблих протестувальників під час Революції Гідності 2014 року та полеглих воїнів Збройних сил України під час виходу з Дебальцівського котла 2015 року.
З ініціативи активістів та учасників АТО під капличкою проходило цілодобове чергування. У бочці горіло багаття, а на вогні грівся чай для всіх охочих. Зовсім як у часи Майдану у Києві, і так само, як у бліндажах українських захисників сьогодні. Нестандартний підхід до організації заходу привернув до себе увагу молоді. А особливо в суботу, 17 лютого, коли ввечері біля каплички на проекційному екрані демонструвалося ще й відео про війну на сході.
Недільного ранку пройшла акція «Ангели пам'яті». Після молебня всі охочі розвішували на молодих деревах символічну сотню паперових ангелів. 20 лютого, у день Героїв Небесної Сотні, пройшов мітинг-реквієм.. Капелан Дмитро Нікітенко , як і всі чотири дні поспіль, провів спільну молитву за загиблими, за перемогу Революції Гідності всередині країни та за перемогу над зовнішнім ворогом. Завершився захід покладанням квітів до стенду Небесної Сотні. Кожен з них, як і учасники АТО, віддали свої життя за самостійність України. Завдяки героїчності наших співвітчизників ми виграли безцінний час для змін у державі і самих себе. Про це не варто забувати, адже другого шансу у нас та в України вже може і не бути.

Андрій Грудницький
Фото автора
Переглядів: 460 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук