"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Червень » 22 » Субсидію треба оформляти по-новому
14:25
Субсидію треба оформляти по-новому
Минає чотири роки з моменту ну дуже відчутного підвищення ціни на газ. Для багатьох сімей рятунком стала субсидія. Та з кожним новим опалювальним сезоном її розмір все меншає, а отримати її стає все складніше.
З 1 травня вступили у дію нові правила нарахування субсидій. Як наголошує начальник управління соціального захисту населення РДА Анатолій Породько, усім субсидіантам необхідно написати нові заяви і подати нові декларації. У першу чергу це стосується тих, хто хоче субсидію на літо. Чи буде, як і раніше, автоматичний перерахунок субсидії на зимовий період, в управлінні соцзахисту поки сказати не можуть і чекають роз’яснень. До речі, раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні й окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період. Тепер призначення субсидії відбуватиметься двічі на рік: у травні і жовтні.
В управлінні соціального захисту населення також зазначають, що за новими правилами у сукупний дохід родини враховуватимуть доходи неповнолітніх. Навіть якщо це студент, який не прописаний в одному будинку з батьками. При цьому на окремо проживаючого підлітка соціальні норми житла та соціальні нормативи не нараховуються.
Про субсидію можна забути безробітним, якщо вони не сплачують єдиний соціальний внесок. Таким людям можуть призначити її лише за рішенням комісії. І тільки за умови перебування в складних життєвих обставинах.
Засада із субсидією буде і тоді, якщо у вашому будинку прописаний той, хто навчається, живе чи працює за кордоном. Байдуже де: в Польщі, Росії чи Америці. В управління праці потрібно подати довідку з місця роботи, навчання або документ про постійне місце проживання вашого родича за кордоном. Якщо ви приховали такого члена родини, а про це дізнаються автоматично через міграційну службу, то доведеться повернути всю неправомірно отриману субсидію.
Якщо вам раптом залишили спадок чи подарували щось дороге, вартістю понад 50 тисяч гривень, допомоги від держави також не буде. Якщо вартість менша, то суму врахують у сукупний річний дохід.
Ускладниться отримання державної підтримки і для мам чи тат, які самостійно виховують неповнолітніх дітей. Тепер доходи колишнього врахують у доходи сім’ї, де проживає дитина. Щоб цього не сталося, потрібно написати заяву для розгляду питання на комісії.
Окреме проживання одного із батьків доведеться доводити. Для цього знадобиться акт від місцевого депутата. Якщо останній не складе такий документ, то для отримання субсидії потрібно вказувати паспортні дані того з батьків, який живе окремо від дитини і прописаний в іншому будинку. Навіть якщо розлучилися п'ятнадцять років тому. Лише після цього доходи того з батьків, що не зареєстрований та не проживає разом з дитиною, не включатимуться до сукупного доходу домогосподарства. Звичайна довідка про склад сім’ї в цій ситуації – не більше ніж папірець. Але є й позитивний момент: аліменти не враховуються до сукупного доходу сім’ї субсидіанта.

Андрій Грудницький
Переглядів: 422 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук