"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 7 » Стихія залишила без електрики майже дві тисячі споживачів
14:53
Стихія залишила без електрики майже дві тисячі споживачів
[/c][/c]
1 липня в Україні пронісся потужний буревій із дощем та градом. Наробило шкоди й на Чернігівщині. У нашому районі без світла залишилися близько двох тисяч споживачів у майже сорока населених пунктах. Найдовше – жителі Рожнівки, Крупичполя та Бурімки, яким електропостачання відновлювали ще в середу.
Насамперед руйнувань зазнали лінії електропередач. У більшості випадків пообривало лише дроти, але подекуди не витримали й опори. Протягом п’яти днів наслідки стихії ліквідовували аварійні бригади з Ічні, Чернігова та сусідніх районів, повідомив головний інженер РЕМу Сергій Накоренко. У першу чергу відновлювали високовольтні мережі.
Повсюди, де пройшла буря, залишилися завали на дорогах. Не витримували шквалу вітру ні тоненькі деревця, ні велетні. Дороги розчищали і місцеве населення, і відповідні служби.
На території Парафіївської об’єднаної громади буревій повалив багато дерев на трасі Рожнівка-Мартинівка.У будинку мешканки Іваниці знесло третину даху.
Як розповіла Гужівський сільський голова Тетяна Коломієць, у кількох приватних садибах буревій позривав покрівлі, в одній з осель зніс цегляний фронтон, на один з приватних гаражів упало дерево. Громадою за півгодини оперативно розчистили трасу, розблокувавши рух транспорту. Допомогло й місцеве підприємство «Агротрейдер».
В Андріївці, крім поламаних дерев та обірваних дротів, з будинку культури зірвало кілька листів шиферу. Люди дві доби були без електрики.
На відрізку дороги Ніжин – Ічня, у Дорогинці, того вечора не могли проїхати ні автомобілі, ні автобуси. Жителі села пиляли й розтягували стовбури та гілки дерев. Допомагали водії та пасажири. Через дві години дорогу розчистили. Проте мешканці майже три доби були без світла.
Світлана Цюпка
Переглядів: 438 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук