"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2019 » Березень » 4 » Шановні учасники виборчого процесу!
15:23
Шановні учасники виборчого процесу!
До дня проведення виборів Президента України залишається ще більше місяця, проте вже зараз має місце значна кількість порушень, з цими виборами пов’язаних.
За словами Міністра МВС України Арсена Авакова, всього відкрито 89 кримінальних проваджень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства, складено 422 адміністративних протоколи. Загалом надійшло 1 871 звернення, які розподілені рівномірно між відповідними органами. За частиною
таких звернень в рамках кримінальних проваджень проведено ряд обшуків у громадян України, зокрема, у Запорізькій, Івано-Франківській та Хмельницькій областях, з метою документування фактів учинення та підготовки до порушень виборчого законодавства.
На території Чернігівської області зафіксовано майже 60 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Вказані звернення до поліції стосувалися переважно ймовірного підкупу виборців, пошкодження білбордів кандидатів або відсутності на них вихідних даних, збору особистих даних особами, які нібито проводять дослідження електоральних настроїв тощо. Поліція Чернігівської області відреагувала на кожне повідомлення, у більшості випадків інформація не підтвердилася.
За час виборчої кампанії на території області було відкрито такі провадження:
- одне - за фактом перешкоджання журналістській діяльності в Чернігові (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України);
- одне - за фактом порушення порядку фінансування виборчої кампанії в Чернігові (ч. 2 ст. 159-1 Кримінального кодексу України);
- три провадження за фактом перешкоджання здійснення виборчого права у Чернігові, Прилуках та Коропському районі (ч.І та ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України).
- чотири провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України).
Крім того, поліцією складено два адміністративні протоколи за фактом виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних (ст. 212-13 КУпАП)
Чинне законодавство України стимулює дотримання виборчих прав шляхом встановлення відповідальності за їх порушення.
Кодекс про адміністративні правопорушення України має окремий розділ про порушення, які посягають на здійснення народного волевиявлення та який встановлює порядок забезпечення такого волевиявлення. Це статті від 212-7 до 212-20.
Види порушень та адміністративної відповідальності за такі порушення наведені в даній таблиці:
Переглядів: 458 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук