"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Сапери уже зібрали тисячу сімсот боєприпасів
13:33
Сапери уже зібрали тисячу сімсот боєприпасів


У радіусі 16 кілометрів навколо арсеналу територія населених пунктів уже очищена від вибухонебезпечних предметів. Про це розповів Володимир Демчук, директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС:
– Боєприпаси навколо арсеналу розлетілися у радіусі 16 кілометрів. Завдання піротехніків – першочергово розмінувати й очистити 39 населених пунктів. Що ми уже зробили. На сьогодні, 15 жовтня, пройшли усі населені пункти, усі оселі, де були господарі. Безумовно, є ще домоволодіння, де люди не були з моменту надзвичайної ситуації, тож і далі ситуацію контролюватимемо. Наші спеціалісти будуть виїздити за кожним зверненням.
Наступний крок – розмінування і очищення сільгоспугідь. Приступили до цього із сьогоднішнього дня, взаємодіючи з усіма підприємствами, які володіють землями і які ще не зібрали урожай. Затим перейдемо до очищення лісових масивів. Там дійсно дуже багато вибухонебезпечних предметів. Ми організували огородження і оповіщення позначками про небезпеку. Уже роздали близько 7,5 тисячі листівок населенню. Спланували інформаційно-роз’яснювальну роботу з учнями. З вівторка обійдемо усі школи і поінформуємо про небезпеку, щоб діти не чіпали небезпечних предметів.
Поступово коло забруднення буде зменшуватися до самого арсеналу. На технічній території арсеналу працюють групи розмінування Міністерства оборони.
На цей момент на території Ічнянського району уже вилучили 1700 вибухонебезпечних предметів. Надійшло 242 звернення від громадян – і за усіма адресами ми провели розмінування. Для цього задіяні 110 піротехніків і 40 одиниць спеціальної техніки. Очищення території триватиме до 15 грудня. Контролювати і моніторити ситуацію будемо і в подальшому. А з настанням посівної кампанії тут працюватимуть окремі піротехнічні групи, щоб оперативно реагувати на надзвичайні ситуації.

Ніна Наливайко
Переглядів: 653 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук