"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Вересень » 22 » Санітарні автомобілі в АТО нема за що ремонтувати
17:47
Санітарні автомобілі в АТО нема за що ремонтувати

Кажуть, забезпечення армії все поліпшується і поліпшується.
Справді, волонтери вже не волають про голих-босих захисників, але допомогу все возять і возять. Харчі, вода, засоби гігієни, теплий одяг, обігрівачі, запчастини – це постійний волонтерський вантаж, який з усіх куточків країни регулярно відправляється на схід.

Мало того, на фронті, де гинуть молоді українці, катастрофічно не вистачає ліків, медичного обладнання і санітарних автомобілів. Про це, зокрема, розповідає ічнянка Людмила Бриця, яка майже рік служить медичною сестрою у 58-й окремій мотопіхотній бригаді.
Дві автівки, які два роки тому на фронт пригнали волонтери, часто виходять з ладу, й постійно працюють на останньому диханні. Держава не виділяє на волонтерський транспорт ні копійки. Медики, аби виконувати свої професійні обов’язки, мусять за власні кошти ремонтувати техніку, купують необхідні деталі. Бо знають: треба бути на ходу, адже потреба у їхній допомозі може виникнути у будь-яку хвилину.
Бригада, в якій служить Людмила, зараз дислокується на Луганщині: у покинутих будинках, порожніх школах, у бліндажах серед поля.
Працюють на застарілому обладнанні. Із зарплати щомісяця складаються по тисячі гривень на «общак», які також витрачають на необхідне. Ліки та речі першої необхідності теж купують.
Продуктів бракує постійно. У стандартному раціоні – сухпайки: в основному тушонка і консерви. Щоб не їсти всухом’ятку, харчуються за свої гроші.
Нещодавно Людмила приїжджала додому у відпустку. І разом із членами благодійної організації «Тиловий фронт Ічнянщини» звернулася за допомогою до депутата обласної ради Віктора Кияновського.
– Віктор Павлович, як і завжди, підтримав захисників рідного краю: перерахував 10 тисяч гривень на закупівлю всього необхідного та передав молочну продукцію, – розповіла голова організації Ніна Кошмар. – Надав транспорт для доставки гуманітарки. Аби хоч трохи допомогти, активно долучилися й Олександр Сенчик, Григорій Наталуха, Сергій Шульга, Анатолій та Леся Борщі, спілка бджолярів Ічнянщини, центр зайнятості. А також громади Заудайки, Монастирища. Райлікарня передала ліки, яких теж не вистачає і які постійно повинні бути під рукою.
16 вересня Людмила Бриця повернулася на службу і повезла вантаж. Зокрема, плитку, електрообігрівачі, пральну машину, сушки для взуття, миючі засоби, устілки, валянці.
Наближається зима – нашим захисникам на передовій вкрай залишаються необхідними електрообігрівачі, берці, тепле взуття, буржуйки, ліки, посуд, засоби гігієни, утеплювачі.
І найголовніше для військових медиків – потрібен відремонтований санітарний транспорт.
Перерахувати кошти для ремонту санітарного транспорту та придбання допомоги воїнам та можна за реквізитами: АТ Ощадбанк МФО 353553, рахунок 26002300001652, БО «Тиловий фронт Ічнянщини», код 39590986. Тел. 097-37-80-148.

Людмила Бриця більше двадцяти років працювала медичною сестрою у пологовому відділенні райлікарні. У 2015-ому, коли її сина Дмитра мобілізували на фронт, почала займатися волонтерством. У вересні минулого року пішла служити за контрактом. Служить у медичній роті 58-ї ОМБр.

Світлана Цюпка
На фото: Людмила Бриця з водієм Максимом Пельошком та головною медсестрою Лідією Коваленко розвантажують гуманітарну допомогу від жителів Ічнянщини
Переглядів: 499 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук