"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Грудень » 17 » Поштовій реформі селяни поки що не довіряють
09:57
Поштовій реформі селяни поки що не довіряють

Пересувні поштові відділення в області почали працювати у червні цього року. До нашого району реформа дійшла у вересні. Багато стаціонарних відділень по селах закрили. У Крупичполі, приміром, залишили.
А бурімцям довелося його відстоювати. І відстояли.

Стаціонарне відділення, розповів в. о. старости Юрій Ільченко, відстоювали всією громадою: писали листи і в область, і до керівництва «Укрпошти». Завдяки цьому начальницю відділення Світлану Кириченко, яку скоротили, повернули на роботу листоношею на 0,8 ставки. Люди в селі кажуть, поки вона не працювала, газети, які привозило пересувне відділення, по два тижні лежали на пошті, хто хотів, той і брав їх.
Стаціонарне відділення розташовується у приміщенні контори місцевого сільгосппідприємства. Пересувне відділення зв’язку з Прилук доставляє пошту щосереди та щосуботи.
Бурімці сварять керівництво «Укрпошти», яке затіяло цю реформу. Кажуть, літні люди мають ходити за пенсією чи газетами на пошту, які, буває, ще й приходять невчасно.
– Буває, що машина з Прилук запізнюється. Чекаємо в конторі, бо на вулиці холодно, – нарікає Валентина Кирієнко. – Добре, що залишилася працювати наша листоноша, яка приносить пенсію і газети нам додому.
– У відділенні працюю щодня до 12-ї години, крім неділі й понеділка, – говорить Світлана Кириченко. – Та буває пошту розношу і в неділю, бо привозять її у су-боту. Крім цього, в мої обов’язки входить виплата пенсії та соціальної допомоги, приймання платежів, оформлення передплати на періодичні видання, виплата та приймання переказів. Останнім часом газети та журнали люди передплачують гірше, бо звикли до нашого обслуговування. Можливо, з часом звикнуть і до пересувних.
Колишню бурімську листоношу Тетяну Савченко, яка працювала понад 16 років, скоротили. До пенсії їй ще далеко. Нині вона перебуває на обліку в центрі зайнятості.
У Крупичполе пересувне відділення приїжджає теж двічі на тиждень. Уранці минулої п’ятниці у відділенні зв’язку зібралося чимало людей. Більшість прийшла за пенсією. Машина прибула вчасно.
Місцева листоноша Зоя Сідей отримала привезену періодику і почала формувати її за адресами. У той же час начальник пересувного відділення поштового зв’язку Наталія Пономаренко видавала людям пенсію та перекази.
– Загалом пошту привозять регулярно, тільки 5 грудня не було, – розповідає листоноша Зоя Сідей, яка працює недавно. – Я тоді людей повідомила, що цього дня поштове відділення не працюватиме і на дверях вивісила оголошення. Буває, не всі газети та журнали доставляють, тоді довозять наступного разу. Поки що пенсії не видаю, тільки приймаю комунальні платежі та оформляю передплату.
Селяни не приховували незадоволення реформою.
– Навіщо нам газети тижневої давності? – говорить пенсіонерка Олена Войтенко. – Раніше наші листоноші приносили пенсію і газети додому. Ми до них звикли, вони знають всіх людей у селі, а їх повиганяли і прислали чужих. Тепер, щоб отримати пенсію, приходжу на пошту і годинами чекаю у черзі. А де те здоров’я?..
– З пересувним відділенням постійні проблеми. Газет і журналів виписав на 600 грн., а отримую їх раз на тиждень, – обурюється пенсіонер Віктор Залізний. – Чужі поштарі працюють неефективно, чому у середу не було пошти, не кажуть. Зараз призначили Зою – нашу листоношу, то робота дещо налагоджується. Сьогодні прийшов пенсію отримати і газети забрати, яких тиждень не було.
Чому минулої середи машина «Укрпошти» не приїжджала у Крупичполе, водій-кур’єр та начальник пересувного відділення поштового зв’язку коментувати відмовилися.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 383 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук