"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 23 » Плюси електровелосипеда
13:05
Плюси електровелосипеда

Усе частіше на вулицях можна побачити електровелосипед – простий у використанні, порівняно недорогий і нешкідливий для навколишнього середовища засіб пересування.
Ріст популярності такого транспорту зумовлений насамперед тим, що він розвиває пристойну швидкість без фізичних затрат велосипедиста. А ще тим, що на відміну від скутера чи мопеда для керування ним не потрібні ні права, ні реєстрація.
Новий електровелосипед коштує майже стільки, як старий скутер у хорошому стан – 6-10 тисяч гривень. Крім того, він мало чим поступається скутеру, адже так само може їхати зі швидкістю 25-40 кілометрів на годину.
Великим плюсом цієї велотехніки є те, що в ній порівняно із мототехнікою практично нічому ламатися. Може, хіба що вийти з ладу електрообладнання, але навіть тоді додому можна доїхати крутячи педалі.
Та головний плюс – вартість поїздки. На одному заряді акумуляторів, залежно від моделі та манери їзди, такий велосипед може проїхати близько 50 кілометрів. З урахуванням заряджання акумуляторів та амортизації така подорож обійдеться менше дев’яти гривень.
Водночас скутеристам лише на пальне доведеться витратити близько 12 гривень. А якщо порахувати ще й амортизацію бензинового двигуна, то собівартість поїздки перевищить 15 гривень. А це вже до 2 тисяч гривень економії на 15 тисячах кілометрів.
Врешті, на такій техніці не страшна зустріч із поліцією, бо що з велосипедиста візьмеш?
Андрій Грудницький

Петро Черненко із Сезьок електровелосипедом їздив навіть до Ніжина.
Переглядів: 406 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук