"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2010 » Серпень » 27 » Перевірте чи ви є у списках виборців
16:30
Перевірте чи ви є у списках виборців


   Цього року Центральна Виборча Комісія відмінила проведення щорічного уточнення реєстру виборців. Пов’язано це з пізнім прийняттям Верховною Радою України постанови про дату проведення виборів.

   Як діяти за таких умов виборцям, щоб у день виборів не мати проблем із волевиявленням, [ ?]ми запитали у начальника відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації Тамари Яговенко, яка розповіла:  

    Згідно із Законом, усі заяви від виборців, подані пізніше, ніж за два дні до виборів, залишаться без розгляду, – говорить Тамара Яговенко. – Ми просимо заздалегідь звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців для уточнення та перевірки своїх персональних даних.. Аби це зробити, необхідно завчасно звернутися до нашого відділу. При собі потрібно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища ще й документ, що підтверджує ці зміни.

   У першу чергу до відділу реєстру потрібно звертатись громадянам, що голосуватимуть вперше, та тим, хто за заявою змінювали виборчу адресу, ставали на консульський облік у відомчих установах МЗС, проходили строкову військову службу і звільнились після виборів Президента України, хто повернувся з місць позбавлення волі після 7 лютого 2010 року. Крім того, перевірити свої дані у Реєстрі виборців мають особи, які з різних обставин, не голосували з 2007 року, але цього року планують брати участь у чергових місцевих виборах.

   Якщо громадянин не звернеться до відділу ведення Державного реєстру виборців за 2 дні до виборів і у день виборів не знайде себе у списках на виборчій дільниці, проголосувати він зможе лише за рішенням суду у день виборів. Та не варто залишати це на останній день. А ми будемо вдячні всім за співпрацю. Додаткові роз'яснення також надамо  за телефоном 2-48-93.

Переглядів: 736 | Додав: gam-ua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук